Lukko - Tappara 7.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

Liigan kuumin joukkue matkustaa Raumaalle.

Lukko – Tappara, merkki 2, kerroin 2,30 Nordicbet
Lukko – Tappara ML, merkki 2, kerroin 1,80 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,55 | 4,05 | 2,30 PELAA TÄSTÄ

 

 

Tampereen Tappara matkustaa Raumaalle äärimmäisen mielenkiintoiseen taisteluun Lukon vieraaksi. Ottelu tullaan lähettämään Nelonen Prolla suorana lähetyksenä. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kaikkineensa neljällä pelipaikkakunnalla. Sarjataulukossa Lukko on tässä vaiheessa kuudentena, kun taas Tappara löytyy toiselta sijalta. Kärpät voitti eilen Tampereella Ilveksen, joten Tapparan on käytännössä voitettava tänään, jos vierasjoukkue haluaa vielä taistella runkosarjan voitosta. Tappara matkustaa Lukon vieraaksi erinomaisesta tilanteesta, sillä tamperelaiset ovat tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue. Viisi edellistä ottelua ovat vierasjoukkueelle tuottaneet yhtä monta voittoa. Tapparan tilanteesta kertoo paljon se, että kymmenen edellistä ottelua ovat varsinaisella peliajalla vierasjoukkueelle tuottaneet tasan yhden tappion. Edellisen kerran Tappara on jäänyt kokonaan pisteittä SaiPaa vastaan tammikuun puolessa välissä.

Tappara ei edellisellä kerralla esittänyt HIFK:ta vastaan kauden upeinta peliään, mutta vierasjoukkueen rutiini on yksinkertaisesti niin korkealla tasolla, että tamperelaiset pystyvät nappaamaan voittoja käytännössä kierroksesta toiseen. HIFK pystyi edellisellä kierroksella hyvinkin laittamaan Tapparalle kampoihin, mutta Tapparan rutiini korjasi jälleen kerran voiton kotiin. Se kertoo paljon tamperelaisten tilanteesta jo ihan kevättäkin ajatellen. Tapparan tekeminen ei ole aina niin kauniin näköistä, mutta se on tehokasta. Vierasjoukkueen maalivahtipeli on luonnollisesti Liigan parhainta luokkaa ja sehän onkin juuri sellainen selkänoja, jota jokainen Liigajoukkue kaipaisi. Tapparan tekeminen ei tule käytännössä ensimmäisenäkään iltana kaatumaan maalivahtipeliin. Joku onkin aikaisemmin sanonut, että hyvä maalivahtipeli on kuin puoli joukkuetta.

Lukko on edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut neljä voittoa, joten myös kotijoukkueen pelivire on viime aikoina ollut kunnossa. Ryan Zapolski on ollut yksittäinen suurin syy Lukon erinomaiseen tilanteeseen. Lukon tähtimaalivahti on ollut maalillaan huikeassa pelivireessä, mutta toisaalta Lukko ei vakuuttanut lainkaan edellisellä kierroksella Pelicansin vieraana. Lukko aloitti ottelun Pelicansia vastaan todella huonosti. Pelicans hallitsi ensimmäistä erää itseasiassa erittäin selkeästikin. Ryan Zapolski torjui avauserässä neljätoista kertaa. Lukko pystyi kääntämään pelin kulkua toisessa erässä, mutta loppuen lopuksi melko tasainenkin kolmas erä kääntyi lahtelaisten eduksi. Lukolla ei ole missään tapauksessa varaa aloittaa tätä ottelua huonosti, sillä Tappara on kaikilla mittareilla katsottuna Liigan kuumin joukkue yhdessä Kärppien kanssa. Vieraissakin Tappara onkin täysin realistinen valinta voittajasuosikiksi.

Veikkaussivut | Tuomas