Mäkihyppy Sotshin Talviolympialaisissa 2014

Mäkihyppy on ollut talviolympialaislajina alusta alkaen ja säilyttää asemansa yhtenä seuratuimmista lajeista myös tänä vuonna. Suomalaisten kiinnostus mäkihyppyyn on ollut perinteisesti todella suurta. Viime vuosina kansainvälinen menestys ei ole aivan ollut samalla tasolla kuin Matti Nykäsen aikakautena, mutta nuoria mäkihyppylupauksia on kehittymässä jatkuvasti. Myös Sotshiin Suomi on saanut niin sanotusti nuoremman polven mäkihyyppääjiä.

Mäkihyppy Sotshin Talviolympialaiset

Suomen edustus Sotshissa tällä hetkellä:

Janne Ahonen
Anssi Koivuranta
Jarkko Määttä

Suomi lähettää Sotshin mäkiin neljä miesmäkihyppääjää ja yhden naismäkihyppääjän. Tällä hetkellä selvillä on kolme neljästä miehestä. Yksi miesmäkihyppääjä ja yksi naismäkihyppääjä julkistetaan lähitulevaisuudessa. Todennäköisesti neljäs miesmäkihyppääjä on joko Olli Muotka tai Janne Happonen. Naismäkihypyn kisapaikka menee käytännössä varmasti Julia Kykkäselle.

Mielenkiintoisen lisän tuleviin talviolympialaisten mäkikisoihin antaa Janne Ahosen paluu mäkeen. Ahonen on Nykäsen jälkeen toinen suomalainen, joka on pystynyt dominoimaan kansainvälistä mäkihyppyä ja nyt on käynnissä niin sanotusti One more year -henkinen viimeinen rutistus.

Lue lisää tarjouksesta tästä

 

Sotshin ennakkosuosikit

Mäkihypyn maailmancup antaa hieman viitteitä siitä, että mitkä nimet tulevat näkymään myös Sotshissa mäkihypyn kärkisijoilla. Mäkihypyn maailmancupin TOP-5 hyppääjät tällä hetkellä ovat Kamil Stoch (Puola), Gregor Schlierenzauer (Itävalta), Simon Ammann (Sveitsi), Peter Prevc (Slovenia), Noriaki Kasai (Japani). Ihmeitä saa tapahtua, jos tällä viisikolla ei olympiamitaleita Sotshista ole tuliaisina.

Mäkihypyn maailmancupissa 9. sijalla oleva Itävallan Thomas Morgenstern loukkaantui tällä kaudella kaatuessaan todella vakavasti ja miehen koko hyppyura oli vaakalaudalla. Morgensternin toipuminen on kuitenkin sujunut odotettua paremmin ja maanantaina 13.1. kerrottiin tietoja, joiden mukaan Morgenstern saattaa sittenkin kuntoutua Sotshin talviolympialaisiin. Itävallan mäkimaajoukkueen valmentaja Alexander Pointner on luvannut pitää paikkaa auki Morgensternille, mikäli hän vai ehtii saamaan itsensä kuntoon ennen kisoja.

Sotshin talviolympialaisten mäkihypyn aikataulut:

(Kellonajat Suomen aikaa)

Lauantai 8.2.2014
18.30-19.35 Miesten normaalimäen karsintakilpailu RusSki Gorki
Sunnuntai 9.2.2014
19.30-21.15 Miesten normaalimäki RusSki Gorki
Tiistai 11.2.2014
19.30-21.05 Naisten normaalimäki RusSki Gorki
Perjantai 14.2.2014
19.30-20.35 Miesten suurmäen karsintakilpailu RusSki Gorki
Lauantai 15.2.2014
19.30-21.15 Miesten suurmäki RusSki Gorki
Maanantai 17.2.2014
19.15-21.10 Suurmäen miesten joukkuekilpailu RusSki Gorki

 

Muut olympialajit:

Alppihiihto | Ampumahiihto | Curling | Freestyle | Jääkiekko | Kaukalopikaluistelu
Lumilautailu | Ohjaspikakelkkailu | Pikaluistelu | Hiihto | Rattikelkkailu | Skeleton
Taitoluistelu | Yhdistetty