Manchester City - Chelsea 3.2.2014 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/03/2014
Jaa tämä...

Chelsea matkustaa Valioliigan huippuottelussa Manchester Cityn vieraaksi.

Manchester City – Chelsea, merkki 2, kerroin 4,40 Nordicbet
Manchester City – Chelsea (+1), merkki 2, kerroin 1,92 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,85 | 3,40 | 4,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Englannin Valioliigan ottelutarjontaa, Manchester City sekä Chelsea iskevät illan huippukamppailussa yhteen. Sarjataulukossa Manchester City on tällä hetkellä toisena, kun taas Chelsea löytyy kolmannelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kolme pistettä Manchester Cityn eduksi. Manchester Cityn maalintekotehokkuus on ollut tällä kaudella ylitse muiden, mutta tätä kerroinasettelua ei pysty siitä huolimatta täysin ymmärtämään. Manchester Cityn puolustuksen taso ei ole Chelsean puolustuksen luokkaa. Jose Mourinho on parhaimmillaan juuri tälläisissä isoissa otteluissa, sillä portugalilaisen tasoista taktiikkoa ei Valioliigasta löydy. Manuel Pellegrini on luonnollisesti omassa työssään Valioliigan parhaimmistoa, mutta Jose Mourinho tietää tarkalleen, että kuinka tälläisissä isoissa otteluissa menestytään. Chelsealla onkin kasassa erittäin laadukas nippu eikä vierasjoukkuetta voi lähteä aliarvioimaan. Chelsealle ollaan viiteen edelliseen otteluun tehty yksi maali ja kaiken kaikkiaan viisi edellistä taistelua ovat vierasjoukkueelle neljä voittoa tuottaneet.

Manchester City on kulkenut viimekin aikoina voitosta voittoon, mutta otteluiden taaksekin on pystyttävä katsomaan. Manchester City on ollut käsittämättömän komeassa pelivireessä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tässä ottelussa Manchester Cityn testi tulee olemaan eri luokkaa. Manchester Cityn edelliset vastustajat ovat olleet pahimmillaan Tottenhamin tasoista joukkuetta, joten kyllähän jokainen ymmärtää sen, että tänään Jose Mourinhon ryhmä tulee asettamaan kotijoukkueelle täysin erilaisen haasteen. Manchester Cityn yksilötaito on sellaista, johon edes Chelsealta ei vastausta löydy, mutta toisaalta Sinisten ei siihen tarvitsekaan vastausta löytää. Edelliseen neljään vierasotteluun Chelsealle ei olla tehty ensimmäistäkään maalia. On otettava huomioon, että tähän listaan mahtuu mukaan myös esimerkiksi vierailu Arsenalin kotiareenalla. Chelsea onkin näin ollen Valioliigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Manchester City lähtee periaatteessa kotonaan ennakkosuosikkina otteluun kuin otteluun, mutta tällä kerroinasettelulla Chelsea saadaan väkisinkin erinomaiseksi pelikohteeksi. Chelsealta löytyy ennenkaikkea paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Chelsealta löytyy paljon kokemusta ja sehän merkkaa tälläisessä ottelussa todella paljon. Chelsean on keinolla tai toisella pystyttävä pysäyttämään Manchester Cityn hurja hyökkäyspeli, mutta mikäli siinä Siniset onnistuvat, tiedossa saattaa olla Manchester Citylle todella rankka ilta. Kahden huippujoukkueen kohtaamisessa tämäntyyppisessä asetelmassa tasapelin mahdollisuus on mahdollisesti normaalia hieman suurempi, joten siinäkään mielessä Manchester Cityä on vaikeaa saada järkeväksi pelikohteeksi. Jose Mourinhokin on vain ja ainoastaan ihminen ja tavallinen kuolevainen, mutta hän jos joku osaa laatia sellaisen suunnitelman, että Chelsealle tarjotut vieraskertoimet nousevat realistisiksi vaihtoehdoiksi. Chelsean osakkeita ei ainakaan heikennä sekään tieto, että Manchester Cityllä on jonkinlaisia ongelmia loukkaantumisten kanssa. Samir Nasrin sekä Kun Agueron lisäksi sivussa ilmeisesti on myös Javi Garcia.

Veikkaussivut | Tuomas