Manchester Unitedin maksamat palkat paljastettu – onko tässä mitään järkeä?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 05/10/2017
Jaa tämä...

Manchester United hakee paluuta Valioliigan huipulle valtavilla rahasummilla. ManU on nykyään eniten voittoa tekevä jalkapallojoukkue koko maailmassa, joten sillä on millä mällätä. Ja Manchester United kyllä mällää.

Daily Mail paljasti hiljattain ManU:n rahankäytön saloja. Lehden mukaan Zlatan Ibrahimovic oli kuluvalla kaudella koko Valioliigan historian kovapalkkaisin pelaaja. Daily Mail pohjaa tietonsa lähipäivinä Saksassa julkaistavaan kirjaan Football Leaks. The Dirty Business of Football.

Daily Mailin uutisen mukaan Zlatanin palkka oli 367 640 puntaa eli noin 438 000 euroa viikossa, eli Zlatanin vuosipalkka Unitedissa on ollut vajaat 23 miljoonaa euroa. Maalibonuksiakin Zlatan on tältä kaudelta saamassa liki kolme miljoonaa puntaa. Ibrahimovic tuli Unitediin viime kesänä PSG:sta ilmaisella siirrolla, ja tämä varmaan antoi Unitedille mahdollisuuden laittaa lisää rahaa Zlatanin palkkapottiin.

Paul Pogba, joka viime kesänä siirtyi Juventuksesta ManU:n maailmanennätyskorvauksella, tienaa Unitedissa viikolla 165 000 puntaa, ja summa nousee, jos ManU selviää ensi kauden Mestareiden liigaan. Pogba saa ManU:lta vielä ”uskollisuusbonuksia” liki 3.5 miljoonaa puntaa vuosittain ensi vuodesta lähtien.

ManU tekee kaikki sen kanssa kauppaa käyvät rikkaiksi. Paul Pogban, ja myös Zlatanin, Henrikh Mkhitaryanin ja Mario Balotellin, asiainhoitaja Mino Raiola tienasi viime kesän Pogba -kaupoista itselleen kaiken kaikkiaan 41 miljoonaa puntaa.

Daily Mail kertoo uutisessaan myös siitä, mitä Mestareiden liigan paikka joukkueille todella merkitsee. Lehden mukaan United menettää noin 85 miljoonaa puntaa televisiotuloina, palkintorahoina ja sponsorituloina, jos se ei selviydy ensi kauden Mestareiden liigaan. Osan menetyksestä United korvaa pelaajien sopimuksiin kirjoitetuilla palkkaleikkauksilla, jotka tulevat voimaan, jos Champions League jää haaveeksi.

Daily Mail myös ihmettelee, että mitäpä tästä kaikesta ajattelee mies, joka loi Unitedin menestyksen. Tällä viikolla tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun sir Alex Ferguson ilmoitti jäävänsä eläkkeelle Manchester Unitedin managerin hommista. Ferguson usein manageriurallaan sanoi, että siirtomarkkinoilla ei ole mitään arvonsa mukaista hankittavaa, lähes kaikki markkinoilla olevat pelaajat ovat ylihintaisia. Fergusonilla oli myös hyvin jäinen suhde agentti Mino Raiolan kanssa.

”Kun Unitedin tähtien huimat palkat on nyt paljastettu, ja seura on jäämässä Valioliigan kärkinelikon ulkopuolele nyt kolmatta kertaa neljässä vuodessa, niin Ferguon saattaa päätellä, että hän oli oikeassa”, Daily Mail päättää juttunsa.

Tule rikkaaksi kuin Mino Raiola – lyö parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>