VIDEO: US Openissa paljon luovutuksia, Mardy Fishin ura ohitse!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/03/2015
Jaa tämä...

New Yorkissa takana on kolme tapahtumarikasta pelipäivää.

Maanantaina käynnistynyt tennismaailman kauden viimeinen Grand Slam -turnaus US Open on päässyt hyvään vauhtiin. Takana on kolme tapahtumarikasta pelipäivää, mitkä ovat sisältäneet huikeita viisieräisiä jännitysnäytelmiä, suomalaispelaajan esiintymisen viimeisen kerran Grand Slamissa, yhdysvaltalaispelaajan jäähyväisiä ja poikkeuksellisen paljon luovutuksia.

Suomen Jarkko Nieminen lopettaa tennisuransa tähän kauteen. Maskulainen nähtiin Grand Slamissa viimeisen kerran maanantaina, kun hän hävisi Ranskan Jo-Wilfried Tsongalle suoraan kolmessa erässä. Niemisen ura lähestyy loppuaan, mutta ennen uran viimeistä turnausta maskulainen lähtee hakemaan pelituntumaa Aasiasta ja sitten matka käy kohti Tukholmaa, jossa pelataan hänen kotiturnaus.

Miesten kärkikolmikko vakuuttavasti jatkossa

Miesten puolella suurimpina mestarisuosikkeina olevat Serbian Novak Djokovic, Sveitsin Roger Federer ja Skotlannin Andy Murray ovat toistaiseksi hoitaneet oman ruutunsa erinomaisesti. ATP-listan kärkipelaaja on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua, kun taas Federer ja Murray pelaavat toisen kierroksen ottelunsa torstaina. Djokovic kaatoi avauskierroksella brasilialaisen Joao Souzan suoraan kolmessa erässä, eikä Suomen aikaa viime yönä Itävallan Andreas Haider-Maurerista ollut parempaan lopputulokseen.

Federer kohtaa toisella kierroksella Belgian Steve Darcisin. Ottelu pelataan New Yorkissa iltasessiossa, mikä tarkoittaa Suomen aikaa kamppailun pelaamista aikaisintaan aamuyöllä kello kahden jälkeen. Sveitsiläinen oli avauskierroksen voittoonsa Argentiinan Leonardo Mayeria vastaan tyytyväinen, ja New Yorkin nopeat olosuhteet sopivatkin kenties kaikkien aikojen parhaimmalle tennispelaajalle erinomaisesti.

Murrayn toisen kierroksen vastustajana on Ranskan taiteileva vasenkätinen Adrian Mannarino. Ensimmäisellä kierroksella skotlantilainen kaatoi ATP-kiertueen väriläiskän Nick Kyrgiosin neljän erän päätteeksi. Ranskalainen puolestaan selvitti tiensä toiselle kierrokselle kaatamalla avauskierroksella venäläisen Konstantin Kravchukin.

Miesten kaaviossa toistaiseksi suurimmasta yllätyksestä on vastannut Ranskan Benoit Paire, joka kaatoi ensimmäisellä kierroksella Kei Nishikorin. Merkittäväksi yllätykseksi voidaan laskea myös Suomen aikaa eilen myöhään illalla pelattu ottelu Kazakstanin Mikhail Kukushkinin ja Bulgarian supersuositun Grigor Dimitrovin välillä, josta voittajana poistui Kukushkin.

Yhden mahtavan tennisuran loppu

Keskiviikon haikein ja samalla jännittävin ottelu käytiin Yhdysvaltojen Mardy Fishin ja Espanjan Feliciano Lopezin välillä. Yhdysvaltalainen oli ilmoittanut, että ura tennisammattilaisena loppuu tämän turnauksen päätteeksi ja hurjassa viisieräisessä jännitysnäytelmässä hän koki kuin kokikin tappion espanjalaisvastustajaa vastaan.

Fish pääsi neljännessä erässä muun muuassa syöttämään ottelun voitosta, mutta menetti syöttövuoronsa Lopezille. Taistelu eteni lopulta aina viidenteen erään saakka, jossa valitettavasti yhdysvaltalaisen voimat olivat poissa ja fyysinen kunto alkoi pettämään. Viidennen erän lopussa Fish pystyi hädin tuskin enään liikkumaan, vaikka kotiyleisö koitti saada häneen vielä lisää energiaa.

Fish voitti urallaan kuusi ATP-turnausta ja eteni puolivälieriin Australian avoimissa vuonna 2007, US Openissa vuonna 2008 ja ja Wimbledonissa vuonna 2011. ATP-listalla hän oli parhaimmillaan seitsemäs.

New Yorkissa lähivuosina on nähty myös muiden yhdysvaltalaispelaajien jäähyväisiä. Tärkeimpänä mainitaan nimi Andy Roddick, joka lopetti mahtavan uransa vuonna 2012 argentiinalaista Juan Martin Del Potroa vastaan.

Olosuhteet johtaneet moniin luovutuksiin

New Yorkissa olosuhteet eivät ole helpoimmasta päästä. Olosuhteet ovat kuumat ja kosteat. Jo pelkästään avausottelunsa jätti kesken 12 pelaajaa, joka on Grand Slam -turnausten ennätys. Pelaajista kymmenen oli miehiä ja kaksi naisia. Luovuttamaan joutuivat esimerkiksi ranskalainen Gael Monfils, Ukrainan Aleksander Dolgopolov, Latvian Ernests Gulbis ja Kyproksen Marcos Baghdatis.

Jo vuosia on kritisoitu liian hankalaa kilpailukalenteria, joka vaatii veronsa tässä vaiheessa kautta loukkaantumisten muodossa.

Muistathan, että peliyhtiö Unibet tarjoaa lisäksi loistavan vetovalikoiman US Openiin:

  • Ainutlaatuinen piste-pisteeltä live-betsaus.
  • Betsaa pelin voittoa jopa 40-30 -tilanteessa.
  • Kaikki single-ottelut saatavilla live-kertoimissa.
  • Korkea payback vedoista niin Pre- kuin Live-kertoimissakin.

Lue myös:
Tenniksen US Openissa takana ensimmäinen pelipäivä!

unibet