Nyrkkeilyn supertähti ottelee jälleen - Käyttänyt kiellettyjä aineita?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: AFP
  • 09/10/2015
Jaa tämä...

Mayweatherin yhdestoista hetki

Floyd Mayweather Jr. on yksi nyrkkeilyhistorian kovimmista nyrkkeilijöistä, piditpä siitä tai et. Omasta mielestään mies on maailman paras tappelija ja tilastot antavat tälle hyvän pohjan. Ammattilaisuran alusta 48 paidattomana oteltua ottelua on päättynyt hänen voittoon tavalla tai toisella. Jos mies pitää sanansa, tullaan ensi viikonloppuna näkemään yhden aikakauden päätös kun hän ottelee Andre Bertoa vastaan. Tämän ottelun kerrotaan olevan Mayweather Jr:n viimeinen ottelu ammattilaisena. No, uskokoon ken tahtoo.

On totta että Mayweatherin ura on vahvasti loppusuoralla ja pitäisikö sanoa jo aivan kalkkiviivoilla, viimeistä kurotusta vailla. Moni uskoi megaottelun Manny Paquaioa vastaan olleen se ottelu joka olisi päättänyt Floydin uran, mutta ainakin yksi ottelu siis nähdään. Berto-ottelu ei ole kuitenkaan herättänyt sellaista kohua ja huomiota jota Mayweather Jr. olisi ehkä halunnut ja mies saatetaan nähdä kehässä ottamassa sen voiton numero 50. Nyt oletetulla voitolla numero 49 mies nousee Rocky Marcianon rinnalle, eli nähdäänkö vielä yksi voitto tämän jälkeen? Floyd jos kuka haluaa olla paras.

Rahaa on uran aikana tullut ovista ja ikkunoista ja Paqcuaio-ottelusta Floydin kerrotaan netonneen jopa reilusti yli 200 miljoonaa dollaria. Nyrkkeilyura on ollut komea, 48 voittoa joista 26 on tullut tyrmäyksellä. Viime aikoina tosin tyrmäyksellä hoidetut voitot ovat vähentyneet radikaalisti, sillä vuoden 2007 jälkeen tässä on onnistuttu vain kerran ja sekin tapahtui vuonna 2011.

Menestyksen takana oleva varjo kasvaa

Floydillä on muutama lempinimi, jotka kuvaavat tätä nyrkkeilijää varsin hyvin. ”Pretty Boy” ja ”Money” nimillä tunnettu nyrkkeilijä tunnetaan mm. siitä että kansikuvapoika pitää rahasta ja ei epäile näyttää sitä. Mieheltä ollaan nähty varsin tunteita herättäviä kuvia ja videoita sosiaalisen median puolella. Instagramissa miehellä on yli 8 miljoonaa seuraajaa ja jos näitä kuvia pitäisi yhdellä sanaparilla kuvata niin ”bling-bling” on aika lähellä. Miehestä ollaan varmasti montaa eri mieltä. Toiset tykkää, toiset ei.

Viime aikoina Floydin uralle ja sen ulkopuolelle on ilmestynyt tummia pilviä. Juorulehdet ovat perustaneet jo omia osastojaan uutisoidakseen kaiken mitä Mayweatherin ympärillä tapahtuu, viimeisimpänä perheväkivaltatapaus, jossa Mayweatherin kerrotaan pahoinpidelleen naisystävänsä. Pahoinpitelysyyte ei ole ensimmäinen eikä taida olla valitettavasti se viimeinen.

UFC-tähti Ronda Rousey on ottanut tähän tapaukseen vahvasti kantaa ja sanallinen taisto on värittänyt näiden kahden taistelijan viime viikkoja. On väläytelty jopa ottelua näiden kahden hurjan välille, mutta se taitaa olla silkkaa utopiaa.

Jos on kehän ulkopuolella elämä hieman pomppuista kaikista rahoista huolimatta niin viimeisimmät uutiset Pacquaio-ottelun jälkimainingeista asettavat Floydin voiton huonoon valoon. Mm. Bleacherreport.com raportoi Floydin ottaneen ennen ottelua suonensisäistä nesteytystä nestehukkaan. Aikaisemmin huhuja oli liikkeellä että se olisi ollut Paqcuaio joka olisi turvautunut vippaskonsteihin, mutta että Floyd…

Sääntöjen vastaista toimintaa joka tapauksessa maailman anti-doping liiton mukaan, mutta kun ollaan Yhdysvalloissa niin kaikki ei aina mene ihan sääntöjen mukaan. Peitettiinkö tällä jonkin muun kielletyn aineen käyttöä vai oliko oikeasti kyse pelkästä nesteytyksestä… mene ja tiedä? Ikävän maun tämä jättää yhdelle maailman suurimmista taistoista.

Mayweather vastaan Berto

Joka tapauksessa Mayweatherin toistaiseksi viimeinen ottelu tullaan ottelemaan 13.9. kello 05:00 Suomen aikaa. Vastaan asettuu Andre Berto, jolla ei ainakaan vedonlyöntikertoimien mukaan ole mitään jakoa voittajaksi (Unibet 1.01 – 41.00 – 17.00). Ottelusta löytyy kuitenkin paljon muita hyviä kohteita ja keskittyminen kannattaa siirtää näihin vetokohteisiin.

Montako erä ottelussa otellaan? Floyd haluaa varmasti nauttia ottelusta, voihan se olla hänen uransa viimeinen. Tyrmäyksiä ei ole nähty mieheltä moneen vuoteen, joten tuskin sellainen on tulossa nytkään. Vastustaja on toki tyrmännyt urallaan monta kertaa, mutta olisihan se yllätys jos MGM Grand Hotellissa Las Vegasissa oteltava ottelu päättyisi Berton voittoon. Bertolla on puolellaan todella hyvät tilastot, 30 voittoa ammattilaisena joista 23 voittoa tyrmäyksellä ja 3 tappiota. Tappiot ovat kuitenkin tulleet kuuden viime matsin aikana, joten ura on luisussa.

Mikäli uskot että matsi menee täysien erien jälkeen tuomariäänestykseen, sille saa Unibetillä kertoimen 1.44. Mayweatherin pistevoitosta 12 erän jälkeen saa kertoimen 1.50, Berton voitosta 12 erän jälkeen kerroin nousee huimaksi, 41.00. Unibetillä on tarjolla myös voittoeräryhmä vetoja, joissa voi lyödä vetoa kolmen tai kuuden erän ryhmissä. Jos vaistosi sanoo että Mayweather voittaa ottelun erien 10-12 aikana ennen täyttä aikaa, sille tulee kertoimeksi 10.00.

Tsekkaa kertoimet, lyö vetoa matsista, jännitä matsia ja sitä mitä tapahtuu matsin jälkeen. Tuskin Floyd matsin jälkeen hiljaa on.

 

Katso Myös: Kenestä Liigakauden maalikuningas. Äänestä oma suosikkisi!

Unibetiltä tarjoukset Liiga-avaukseen

To  10.9. Betsaa mitä Liiga-kohdetta tahansa vähintään 5€ panoksella, niin saat riskittömän 5€ vedon lauantaille.
Pe 11.9. – herätys Liiga alkaa! Aika karistella kesän pölyt keuhkoista – Liiga starttaa klo 18:30! Unibet laittaa jakoon KYMMENEN 200€ ilmaisbonusta vain 1x-kierrätysehdoilla!
Klikkaa tästä ja ota omasi!