Miesten Ykkönen päättyi PS Kemin juhliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 22/04/2018
Jaa tämä...

Miesten Ykkönen on saanut kemiläisittäin mahtavan lopun.

PS Kemi voitti Miesten Ykkösen mestaruuden kaatamalla FC Jazzin maalein 4-1 .Samalla kemiläisjoukkue varmisti paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa.

– Tämä on siinä mielessä erityistä, että olen itse odottanut tätä 22 vuotta. Nimittäin 22 vuotta sitten pelasin ensimmäisen miesten pelin Kemissä ja olen siitä asti haaveillut pääsarjan pelaamisesta täällä, Tuomo Könönen kertoi ottelun jälkeen.

– Parempi kai se on myöhään kuin ei milloinkaan.

Edellisen kerran kemiläisjoukkue nähtiin pääsarjatasolla 26 vuotta sitten, kun KePS pelasi SM-sarjassa. Könönen on jo 37-vuotias pelimies, mutta haluaa jatkaa uraansa vielä Veikkausliigassa.

– No ilman muuta. Vanhoilla päivillä näyttää menevän niin, ettei kautta ilman kannua. Otetaan vielä Veikkausliigan mestaruuskin pyörimästä, Könönen naurahti.

PS Kemin kausi huikea tarina

PS Kemi nousi tälle kaudelle Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja on keikkunut sarjan kärkisijoilla heti alkukaudesta lähtien.

Lauantaina PS Kemi tarvitsi voiton FC Jazzista, jotta sarjanousu Veikkausliigaan varmistuisi.

Ennen lauantaita PK-35 Vantaalla ja TPS:llä oli mahdollisuus tavoitella suoraa nousua. Maaliton tasapeli Myyrmäessä kuitenkin tarkoitti lopulta sitä, että PK-35 nappasi sarjataulukon kakkossijan ja karsii liigapaikasta Veikkausliigan viimeistä edellistä vastaan.

Lauantaina on pelattu myös niin Englannin Valioliigan, Ranskan liigan, Saksan Bundesliigan kuin monen muunkin huippusarjan otteluita. Muun muuassa Jürgen Kloppin ensimmäinen ottelu Liverpoolin päävalmentajana päättyi maalittomaan tasapeliin.

Sunnuntaina Veikkausliigassa pelataan kuuden ottelun mittainen kattaus, ja taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu kuumana. Vielä niin SJK:lla, RoPSilla kuin HJK:llakin on mahdollisuus Suomen mestaruuden nappaamiseen.

Lue myös:
VIDEO: AS Roma maalivahdin villi tanssi Puolan voitettua Irlannin!
VIDEO: PSG-tähdelle kultalevy!