Missä nämä suomalaiset NHL-maalivahdit pelaavat ensi kaudella? | osa 1

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 22.6.2015

NHL kausi 2014/2015 päättyi vain hetki sitten, mutta nyt on jo aika kääntää katseita 1. lokakuuta alkavaan uuteen sesonkiin. Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä on ensi kaudella suomalaismaalivahtien tilanne. NHL-jäillä esiintyi viime peräti yhdeksän maalivahtia, mutta säännöllistä peliaikaa heistä sai vain muutama. Tuleva kesä määritteleekin monen maalivahdin tulevaisuuden kulun.

Antti Raanta

Yksi kimuranteimmista tilanteista on tällä hetkellä juuri Stanley Cupin Chicago Blackhawksin paidassa voittaneella Antti Raannalla. NHL:n palkkakatto nousee ensi kaudella 71miljoonan dollariin per joukkue, mutta se ei helpota tuoreen mestarijoukkueen tilannetta. Chicagon supertähdet Jonathan Toews ja Patrick Kane vievät nimittäin joukkueen budjetista yhteensä 27,6miljoonaa dollaria, ja monien yhdysvaltalaisten medioiden mukaan Antti Raanta olisi yksi palkkakaton eteen uhrattavista pelaajista.

Onkin hyvin epätodennäköistä, että Raannan ura jatkuu enää ensi kaudella Blackhawks paidassa. 750 000 dollaria palkkakattoa rasittavalle miehelle ei kertynyt tänä vuonna kuin 14 ottelua NHL:n runkosarjassa eikä yhtään pudotuspeleissä. Vastaavasti joukkueen toinen ”kakkosvahti” Scott Darling pelasi yhtä paljon runkosarjassa, mutta sen lisäksi 5 ottelua pudotuspeleissä. Kaiken lisäksi Darlingin ’”Cap Hit” on alle 600 000 dollaria, joten ei tarvitse olla matemaattisesti hirveän lahjakas, todetakseen Raannan uran olevan todennäköisesti loppu Chicagossa. Nähtäväksi jää, minne lahjakkaan porilaismaalivahdin tie vie seuraavaksi.

Antti Niemi

Antti Raannan ohella myös toinen Antti on ollut viime aikoina jatkuvasti median polttopisteessä uran jatkon suhteen. Kyseessä on tienkin San Jose Sharksin monivuotinen ykkösmaalivahti Antti Niemi. Seura oli myymässä Niemeä jo pois kesken kevään runkosarjaotteluiden, mutta mies sai kuitenkin jatkaa Sharksin maalilla kauden loppuun asti pelaajiston vaatimuksesta. Sharksin jäätyä pudotuspelien ulkopuolelle, pidettiin Niemen lähtöpasseja lähes 100 % varmana.

Niemen nykyinen sopimus umpeutuu kesäkuun viimeinen päivä, jonka jälkeen miehestä tulee rajoittamaton vapaa agentti. San Jose Sharksin GM Doug Wilson ei kuitenkaan muutama päivä sitten pidetyssä lehdistötilaisuudessa ainakaan julkisesti myöntänyt Niemen joutuvan ulos Kalifornian auringon alta. Wilsonin mukaan Niemi on itse halukas jatkamaan seurassa, ja GM itse ei syytä Niemen viime kauden heikoista otteista pelkästään maalivahtiaan vaan koko joukkuetta. Niemen tulevaisuus on siinä mielessä myös hyvin mielenkiintoinen, että osa asiantuntijoista arvio miehen uran olevan jo laskussa, mutta toisaalta hänet nimetään myös tämän kesän siirtomarkkinoiden yhdeksi kuumimmaksi vapaaksi maalivahdiksi… Tilanne siis elää hyvin vahvasti, ja lopputulos voi olla vielä mikä tahansa. Huhuissa San Josen paitaan ollaan viety Niemen seuraajaksi ainakin Cam Talbotia, Craig Andersonia ja Karri Rämöä.

Monen suomalaisnuoren NHL-ura on myös vedenjakajalla 26.6 järjestettävässä NHL-draftissa. Vedonlyönsivut kuten Unibet tarjoaakin varaustilaisuuteen kertoimen kohteelle: ”Varataanko Mikko Rantanen draftin ensimmäisenä Eurooppalaisena.” Kertoimiin pääse täältä.

[interaction id=”5588190f9903ebaf49289297″]

Lue myös Niklas Bäckströmin ja Karri Rämön tilanteesta ja Edmonton Oilersin jakamista potkuista!