Missä nämä suomalaiset NHL maalivahdit pelaavat ensi kaudella? | osa 2

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 22.6.2015

NHL kausi 2014/2015 päättyi vain hetki sitten, mutta nyt on jo aika kääntää katseita 1. lokakuuta alkavaan uuteen sesonkiin. Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä on ensi kaudella suomalaismaalivahtien tilanne. NHL-jäillä esiintyi viime peräti yhdeksän maalivahtia, mutta säännöllistä peliaikaa heistä sai vain muutama. Tuleva kesä määritteleekin monen maalivahdin tulevaisuuden kulun.

Niklas Bäckström

Kaikista suomalaisvahdeista heikoin tilanne on tällä hetkellä Minnesota Wildin monivuotisella luottovahdilla Niklas Bäckströmillä. 37-vuotias Bäckström ei päässyt viime kaudella pelaamaan kuin 19 ottelussa, ja Minnesota hankki vielä kesken kauden kiertolaisvahti Devan Dubnykin joukkueeseen, joka ohitti marssijärjestyksessä Bäckströmin, että Wildin toisen maalivahdin Darcy Kuemperin. Kaiken lisäksi joukkueen luotsi Mike Yeo antoi pitkin kautta hyvin selkeitä kommentteja siitä, että joukkueen maalivahtipeli olisi syynä Minnesotalaisten huonoihin suorituksiin.

Bäckströmin tilanne on siinä mielessä myös todella hankala, että miehellä ei ole kahden edellisen kauden ajalta vyöllään kuin 40 ottelua. Yksi syy tähän on miehelle viime vuonna tehty tyräleikkaus. Miehellä alkaa olla myös auttamattomasti ikää mittarissa. Näiden seikkojen lisäksi ”Nikkellä” on vielä vuosi jäljellä sopimusta Minnesotan kanssa ja hänen palkkansa on 3,5miljoonaa dollaria. Bäckström on itse antanut ymmärtää, että hän on vielä halukas jatkamaan peliuraansa, eikä maisemanvaihto harmittaisi miestä yhtään. On kuitenkin vaikea nähdä yhdenkään seuran olevan tällä hetkellä kiinnostunut kallispalkkaisesta kaksi kautta hyvin pienellä pelituntumalla seilanneesta maalivahdista.

Karri Rämö

Suomalaisittain kuumin nimi maalivahti markkinoilla on kaksi edellistä kautta Calgary Flamesia edustanut Karri Rämö. Rämön sopimus päättyy tähän kauteen, ja tällä hetkellä näyttää siltä että Flamesin ykkösmaalivahtina pelaisi ensi kaudella Jonas Hiller ja hänen kirittäjänään toimisi niin ikään suomalainen Joni Ortio. Huhupuheissa Rämöä vietiin viime huhtikuussa Philadelphia Flyersin maalinsuulle Steve Masonin taustatueksi. Sittemmin Rämöä on kuskattu niin San Jose Sharksiin, Buffalo Sabresiin kuin Arizona Coytesiinkiin.

Siirto San Josen paitaan riippuu kuitenkin hyvin paljon Antti Niemen tilanteesta ja liikkeistä. Mikäli Niemi jatkaa haipaidassa niin Rämö tuskin kuuluu kalifornialaisten suunnitelmiin. Siirto Arizonaan voi olla myös tuhoisaa uran kannalta, koska koko kojoottilauman tulevaisuus on siinä pisteessä, että sen varaan ei ole hyvä rakentaa tulevaisuutta. Tuleva kesä siis näyttelee tämänkin suomalaissoturin uran kannalta iso roolia.

Monen suomalaisnuoren NHL-ura on myös vedenjakajalla 26.6 järjestettävässä NHL-draftissa. Vedonlyöntisivut kuten Unibet tarjoaakin varaustilaisuuteen kertoimen kohteelle: ”Varataanko Mikko Rantanen draftin ensimmäisenä Eurooppalaisena.” Kertoimiin pääse täältä.

[interaction id=”5588190f9903ebaf49289297″]

Lue myös Antti Raannan ja Antti Niemen tilanteista, ja siitä miten Edmonton Oilers on jakanut potkuja olan takaa!