MM-ennakko, sija 1: Konna, Peksi ja Päällikkö

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/08/2014
Jaa tämä...

Leijonat eivät saaneet jalkeille nimekästä MM-ryhmitystä. Erkka Westerlund on kuitenkin jälleen koonnut joukkueen, josta ei kiukuttelijoita löydä. Tärkeimmät palikat ovat kunnossa. 

1. Suomi

Leijonien puolustusmateriaalia jättää jälleen ilmoille suurimmat kysymysmerkit. Juuso Hietasen ja Jere Karalahden käsiin jätetään valtavasti kiekollista vastuuta. Viisikkopuolustuksen osalta Suomi taas ei ole vaikeuksissa. Ahkerasta hyökkäysosastosta löytyy rutkasti osaamista oman pään tarpeisiin.

Loukkaantumisista kärsinyt ykkösvahti Pekka Rinne janoaa takaisin huipulle. Rinne saapuu Minskiin äärimmäisen nälkäisenä. Miehen potentiaali tiedetään – parhaimmillaan suomalaiskoppari on maailman eliittiä.

Hyökkäyspäässä Petri Kontiola ottaa yhdessä Jori Lehterän ja Leo Komarovin kanssa sinivalkoiset reppuselkään. Erityisesti Kontiolan ja Lehterän yksilötaitoja ei sovi väheksyä. Komarov sen sijaan nauttii päästessään vapauttamaan potentiaalinsa myös kärkiketjuissa.

Katseet kääntyvät kuitenkin lopulta kohti kapteenia. Erkka Westerlundin luottomies Olli Jokinen elää jääkiekkoilijana uutta alkua. Päällikkö on mukauttanut osaamistaan NHL-ympyröissä ja tämä näkyy myös tuloksena. Tämän kunnianhimon sentteri tuo mukanaan myös Minskiin.

Olympiavuoden antaman tasoituksen johdosta Suomi pääsee jälleen hiljaa hiipimään takamatkalta – ehkä jopa päätyyn saakka.

Katso Suomen MM-kokoonpano ja joukkue-esittely tästä!

Suomen mielenkiintoisin pelaaja: Miikka Salomäki

Leijonien mielenkiintoisinta nimeä valitessa katseet suuntautuvat AHL:ään. Miikka Salomäki oli yllätyskortti kisakoneeseen, mutta todellisuudessa härkämäisen hyökkääjän kohdalla valmennusjohto tietää mitä saa. Monipuolisuutta ei Salomäen osaamisessa tule puuttumaan.

Tunnettujen puolustusominaisuuksien lisäksi Kärpistä Pohjois-Amerikaan ponnistanut laituri on myös tehokas. Nuorukainen oli tällä kaudella Milwaukee Admiralsin paras pistemies tehoilla 20+30=50. 

Kuten alla olevalta videolta voi huomata, ei Salomäkeä kannata hukuttaa vain alivoimamieheksi. Tämän tietää myös Westerlund.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut