MM-BLOGI: Nyt se alkaa - mutkatonta analyysiä kisoista

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/01/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   30.4.2015

 


 JÄÄKIEKON MM-KISA BLOGI

Nyt se alkaa! Taas on vuosi vierähtänyt ja meidän sohvaperunoiden, sunnuntaipelaajien ja muiden urheiluhullujen kauden päätapahtuma näkee taas päivänvalon. Kotona ja töissä spekuloidaan Leijonajohdon pelaajavalinnoilla ja eri joukkueiden voimasuhteilla. Kavereiden kesken perustetaan pieniä kimppatilejä kisaveikkauksiin ja muutenkin mietitään, että paljonko näihin kisoihin voisi sijoittaa.

Vahvimmat suosikit kisoissa lienevät taas kerran Kanada, Venäjä ja Ruotsi. Suomi, Tshekki ja USA tulevat tiukasti seuraavina. Ei silti pidä unohtaa Sveitsiä ja Slovakiaa, jotka saivat mukaan muutaman todella kovan vahvistuksen. Itse pidän Sveitsiä taas mahdollisena mustana hevosena. Erityisesti Roman Josi on ollut jäätävässä vedossa NHL:n kevätkierroksella.

Ammattiveikkaajat ja kertoimenlaskijat pelaavat luonnollisesti vain niitä edullisimpia kohteita, mutta itse tykkään pistää pientä betsiä niihin peleihin joita katson televisiosta, eli käytännössä lähes joka peliin. Tämä tarkoittaa, että ripottelen eurojani sinne tänne pienillä panoksilla suurten yllätysten toivossa.

Näihin kisoihin ajattelin osallistua tuollaisella sadan euron kisabudjetilla. Pidän teitä ajan tasalla kuinka äijälle käy. Harvoin olen voitolle jäänyt, mutta joskus on tärpännytkin. Läheltä liipanneista voin kertoa, että kevyesti petyin, kun Jarmo Myllys hörppäsi sen yhden ropellikiekon 95-finaalissa. Minulla oli nimittäin sadalla markalla 4-0 Suomelle ja kertoimet olivat kansainvälisissä yhtiöissä kohtalaiset.

Alkukierroksilla minulla on tapana haeskella tasapelejä niihin peleihin, joissa pohjoisamerikkalainen joukkue on selvänä ennakkosuosikkina. Sekä USA:lla että Kanadalla on tapana yskähdellä alkukierroksilla. Tasavahvoissa peleissä, kuten USA:n ja Suomen matsissa, haen yleensä näin alkuvaiheessa suuria maalimääriä molemmille joukkueille, kun viisikkopeli voi vielä olla hakusessa. Taidanpa tällä kertaa laittaa pari euroa 4-4 tulokselle. Näin pelin saa yleensä jännittää pelin loppuun asti.

Kun pelit etenevät ja voimasuhteet selkiytyvät, siirryn yleensä tasoituksellisiin pitkävetotyyppisiin kohteisiin. Näissä saa rahoille kohtalaista vastinetta ja silti pääsee myös jännittämään. Myös maalintekijäveikkaukset ovat todella mielenkiintoisia varsinkin kisojen ratkaisupeleissä, joissa ei yleensä maaleilla mässäillä.

Suomen kultajuhliahan toivotaan aina, vaikkei siihen itsekään uskottaisi. Tänä vuonna olisi taas mainiot saumat, mutta jotain vielä puuttuu. Toivotaan kovasti, että Jalonen löytäisi kakkoskenttään vielä yhden kunnon maalinsylkijän. Silloin alkaisi toivon rinnalla kyteä jo hieman uskoakin. Ryminäryhmät ja telaketjuosastot Suomella on kyllä kunnossa. Kyllä Suomen maailmanmestaruudellekin voisi vitosen laittaa, ihan kannatuksen vuoksi. Nyt jännittämään!

Veikkaussivut | Kimmo