MM Blogi : Valoa tunnelin päässä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 05/05/2015
Jaa tämä...

Championship on May 4, 2015 at the CEZ Arena in Ostrava. AFP PHOTO / JOE KLAMAR


Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   3.5.2015

 


JÄÄKIEKON MM-KISA BLOGI

Rinne yhä avainasemassa. Kemppaisesta kisojen toinen sankari?.

Muutamat palaset Leijonaryhmässä alkavat loksahdella kohdilleen. Kakkoskenttä toimii edelleen melko hyvin, mutta Donskoin potentiaali tuntuu pysyvän piilossa. Ykköskenttä on aivan varjojen mailla Aaltosen piristymisestä huolimatta. Kontiola ei vaan saa pakettiaan kasaan. Valitettavaa, mutta totta.

Uudistettu Hytösen kolmoskenttä oli oikein pirteä, siitä pisteet Jaloselle. Neloskenttä hoiti tonttinsa, mutta Kemppainen pääsee oikeuksiinsa vain ylivoimalla., joka alkoikin toimia Norja-pelissä aika hyvin. Tässä sunnuntaiveikkaajan ja vannoutuneen sohvaperunan terveiset Leijonajohdolle. Jos teillä on suhteita niin välittäkää ne perille ja äkkiä.

Norjan murskaamisesta huolimatta meillä on edelleen vain yksi vaarallinen kenttä. Se ei tule riittämään ratkaisupeleissä. Tarvitaan kaksi tehokenttää, energiakenttä ja jarrukenttä. Niihin meillä juuri ja juuri riittäisi miehetkin, mutta ketjuremonttia kaivattaisiin kiireesti. Tässä yksi vaihtoehto uudeksi kokoonpanoksi:

Ykkönen

Ruutu   Kemppainen    Donskoi

Lepistö             Hietanen

 

Kakkonen

Jokinen            Barkov             Aaltonen

Salmela           Lindell

Kolmonen

Pihlström         Hytönen           Louhivaara

Jaakola                        Ohtamaa

Nelonen

Pesonen           Immonen         Komarov

Mäntylä           Jokipakka

.

 Norja- Suomi – yhteenveto alta
[Suomi norja shortcode=”Suomi norja”]

Katsomossa Kontiola ja Hartikainen

Nyt on se vaihe turnauksessa, jolloin asioita voidaan vielä kokeilla. Tässä olisi mielestäni melko vahvat kaksi ensimmäistä kenttää. Barkov saisi viereensä ”köyhän miehen Jagrin”, jonka luulisi sopivan hänen pelityyliinsä ja Aaltonen saisi rinnalleen suoraviivaisuutta ja tehokkuutta. Ykkösessä taas yhdistyisi SM-liigan tehokkain tutkapari Kemppainen-Donskoi ryyditettynä konkari Ruudulla.

Ketjujen sotkeminen voittopelin jälkeen ei kyllä yleensä kuulu suomalaisvalmentajien tapoihin, mutta kyllä kannattaisi vähän tutkia kuinka nuo voitot ovat tulleet. Ykköskentän kuuluu kantaa joukkuetta ja tässä joukkueessa sitä ei ole tapahtunut missään vaiheessa, eikä siitä ole näkynyt mitään viitteitäkään.

Pelikassa on nyt vajentunut 17 euroa ja lähimmät tulokseni ovat edelleen Tshekki-Latvia 2-2 (päättyi 4-2) ja USA-Norja 2-2 (päättyi 2-1).Lisäksi Kanada-Tshekki ottelua sai jännittää lähes loppuun asti. Olin pelannut ottelun kanadalle 7-4,5 euron panoksella. Peli päättyi 6-3, joten jännitystä riitti rinnakkain Suomen pelin kanssa, jonka veikkasin 5-2. Nyt täyty vähän teroitella koukkuja ennen uusien matojen virittämistä, eli pitää miettiä voimasuhteet ja strategiat uusiksi. Toivottavasti ensi kerralla on pirteämpää kerrottavaa!