MM-koris - top 3 6.9.2014 | Liettuastako pronssimitalisti?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/05/2014
Jaa tämä...

Liettualla on melko helppo jatkokaavio, pronssiottelussa tasoerot kapenevat

Vihje lyhyesti

– Liettua on Betssonin kertoimissa viitossuosikki MM-koriksen top kolmoseen. Sen top 3 -sijoituksesta saa rahat viisinkertaisesti takaisin. Liettualla on melko helppo jatko-ohjelma. Ensimmäinen pudotuspeli on Uusi-Seelantia vastaan, ja sen jälkeen vastassa on joko Australia tai Turkki.

– Liettuan kapteeni ja ykköspelintekijä Kalnietis loukkaantui juuri ennen turnausta. Hänen puuttumisensa on näkynyt joukkueessa, selkeää ykkösvaihtoehtoa playmakerin paikalle ei ole. Liettuan kovat, pitkät NBA-tähdet Valanciunas ja Motiejunas ovat pelanneet melko säästeliäästi. Ajoittain kaksikko on tehnyt kovia lukemia, mutta esimerkiksi Australiaa vastaan molemmat olivat vaisuja. Moteijunaskin pelasi vain kahdeksan minuuttia. Heillä on selkeästi mahdollisuuksia tason nostoon, kun tosipelit alkavat.

– Ykkösehdokas pronssikamppailuun kaavion toiselta puolelta lienee Brasilia. Se on ajoittain pelannut hienosti, mutta Espanja-ottelun alkuneljänneksen ylilatautuminen tai muu nöyryyden puute saa uskomaan, että heitä ei pronssikamppailu välttämättä kiinnostaisi niin paljoa kuin liettualaisia. Tämä saattaa olla kevyttä ja kaukaa haettua spekulaatiota, mutta joka tapauksessa pronssiottelu on kahden väsyneen ja hävinneen joukkueen kamppailu, joka on aina hankala pelata.

[ Gutsilla Liettuan kerroin Uusi-Seelantia vastaan on 1.18. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Veto Liettuan top 3 -sijoitukselle on hyvä hupiveto, ei siitä järkipeliksi kuitenkaan ole.

Vihje: Liettua top 3, kerroin 5,00 Betsson

 

 

Lähtökohdat jatkopeleihin

Koripallon MM-kisoissa alkulohkot on pelattu loppuun. USA ja Espanja ovat osoittautuneet juuri niin koviksi, mitä ennen kisoja aavisteltiinkin. Espanjan ylivoima on ollut vielä oikeastaan yllätys. Se ei ole missään vaiheessa ole ollut pienissäkään ongelmissa, kaikki ottelut ovat ratkenneet helpolla. Jopa kovat Brasilia, Ranska ja Serbia hävisivät Espanjalle suurinumeroisesti. USA ei ole vielä pelannut kovaa vastusta vastaan. Se on pelaillut itsensä helposti suurinumeroiseen voittoon joka kerta. Hyvä kuva USA:n pelistä on Suomi-ottelun alku. Avausottelussa USA ilmeisesti halusi kokeilla tasoaan, ja puoliajalla tilanne olikin sitten jo 60-18.

Betsson tarjoaa kertoimia sille, että joukkue selviytyy kolmen parhaan joukkoon. Pudotuspelikaavion eri puolilta tulevat Espanja ja USA saavat vain hieman yli yhden kertoimia. Se, että ovatko ne yli- vai alikertoimia menee melkoiseksi vääntämiseksi. Peliä ei kuitenkaan kannatta suunnitella esimerkiksi sille, että USA on top kolmessa, kun kerroin on 1.03.

Brasilia, Kreikka ja Liettua ovat seuraavana suosikkeja top kolmoseen. Brassit ja Kreikka saavat kertoimen 3.50 ja Liettua kertoimen 5.00. Liettuan kerroin on kiinnostavin, sillä on selvästi helpoin jatko turnauksessa. Liettuan ensimmäinen pudotuspeli on Uusi-Seelantia vastaan. Tall Blacks on aikalailla Suomen tasoinen joukkue, ja helposti Liettualle voi antaa voitolle 80 prosenttia. Seuraavana se kohtaisi joko Australian tai Turkin. Aussit pieksivät alkulohkossa Liettuan liki kymmenellä pisteellä, mutta joukkueiden tasoero ei ole noin suuri. Tähän otteluun Liettualle voi kuitenkin antaa noin 50 prosentin mahdollisuuden. Pronssiottelu on väsyneiden ja pettyneiden joukkueiden kamppailu. Toiselta puolelta kaaviota vastustajaksi voisi tulla Brasilia tai Kreikka, ja merkityksettömässä kamppailussa vaihtopenkki pelannee paljon. Tämä ottelu tulisi olemaan noin fifty-fifty. Yksinkertainen laskukaavio antaa Liettuan top 3 -sijoitukselle 20 prosenttia eli juuri kertoimen 5.00.

[ Guts otteluun Turkki – Australia 2.28 – 1.62. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Liettua on turnauksessa paremminkin alisuorittanut kuin pelannut tasollaan. Esimerkiksi kova NBA-sentteri Valanciunas on ajoittain pelannut kehnosti. Australiaa vastaan hän teki vain neljä pistettä. Houston Rocketsin voimalaituri Motiejunas oli myös surkea ausseja vastaan, hän teki kahdeksassa minuutissa vain yhden korin. On melkein taivuttava uskomaan, että Valanciunasta ja Motiejunasta on peluutettu säästeliäästi. Pudotuspeleissä kaksikko saattaa hyvinkin olla tasollaan ja dominoida heikompia vastaan. Liettua on kärsinyt siitä, että juuri ennen turnausta joukkueen ykköspelintekijä ja joukkueen kapteeni Kalnietis loukkaantui. Selkeää ykköspelintekijää ei ole löytynyt Vasiliauskas aloittaa ottelut, mutta hänestä ei ole aivan ykkösmieheksi ollut eikä hän pelaa kuin noin 12 minuuttia per ottelu.

Ykkösehdokas Liettuan pariksi loppuotteluun on Brasilia. Se on voittanut hienosti sekä Ranskan että Serbian ja huvitellut Egyptin kustannuksella kisojen kovimman pisteluvun 128. Brassit kuitenkin hävisivät Espanjalle surkeasti liki kahdellakymmenellä pisteellä. Ottelu repesi Brasilian kurittomuuteen, joukkueen NBA-tärhdet puolustivat ylimielisesti. Jos joukkue on ylilatautunut tai ilman nöyryyttä, niin pronssiottelu saattaa hyvinkin olla heille erittäin turhauttava tapahtuma.

 

Perustelut vihjeelle

Liettuan kerroin 5.00 sijoitukselle kolmen parhaan joukkoon on kohdallaan, mutta paremminkin hienoinen ylikerroin kun alikerroin. Ei siitä järkipeliksi ole, mutta hyvä hupiveto kuitenkin. Kun laittaa nyt kympin vedolle, niin reilun viikon päästä saattaa päästä viemään koko perheen ulos syömään.

Vihje: Liettua top 3, kerroin 5,00 Betsson

Veikkaussivut | Anssi