VIDEO: Erkka Westerlund tänään 59 - vuotta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Suuri suomalainen jääkiekkovalmentaja ja urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund viettää tänään elämänsä 59. syntymäpäivää.

Tällä kaudella KHL-joukkue Helsingin Jokereita valmentanut Westerlund viettäisi syntymäpäiviään kesäloman sijaan varmasti paljon mieluummin penkin takana Gagarin Cupin pudotuspeleissä pelaten. Mies onkin poikkeuksellisella tavalla työttömänä jo maaliskuussa, kun yleensä Westerlundin projektit niin seurajoukkueissa kuin maajoukkueessakin ovat jatkuneet pidemmälle kevääseen.

”Huonosta kaudesta” huolimatta Westerlund on saavuttanut mittavalla valmennusurallaan paljon palkintoja, kuten muun muassa kaksi Liiga-mestaruutta sekä kaksi SM-hopeaa. Näiden lisäksi kiekkoprofessori Westerlund on saavuttanut Leijonien peräsimessä yhteensä kolme MM-mitalia, hopean ja kaksi pronssia. Westerlundin ehdottomasti kovimmat meriitit ovat kuitenkin vuoden 2006 Torinon Olympiahopea (mitalia pidetään yhtensä Suomen kiekkohistorian suurimpana saavutuksena) ja vuoden 2014 Sotshin Olympiapronssi.

Tällä hetkellä kiekkotohtorilla ei ole voimassa olevaa sopimusta syksyllä alkavalle jääkiekkosesongille, mutta miehen omien sanojen mukaan hänellä on edelleen paljon paloa valmentamista kohtaan. Miehen unelmana silmäkulmassa elää myös NHL.

Entäpä mitä mieltä nykyinen Leijonien päävalmentajan Kari Jalonen on syntymäpäiviään viettävästä Westerlundista?

Peliyhtiö Unibet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:

VIDEO: Jo yli kaksi miljoonaa katselukertaa – Maalivahti sylkäisee väärään aikaan väärässä paikassa

Useat NHL-seurat suomalaisen KHL-tähden perässä