Myös ruotsalaiset hiilenä Venäjän fuskaamisesta - Katso video! | MM-kisat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Venäjän valmennustiimin sääntöjenvastaiset toimintatavat ovat herättäneet kiukkua myös naapurimaassamme.

Venäjän päävalmentaja Oleg Znarok törkyili itselleen toimitsijakiellon välieräottelussa, kun hän ajautui sanaharkkaaan Ruotsin vaihtopenkin kanssa. Venäläisluotsin piti olla kokonaan ulkona finaaliottelusta. Sääntöjen mukaan mies ei olisi saanut pitää minkäänlaista yhteyttä joukkueeseen ennen peliä tai sen aikana.

Ottelun ajalta kuvatuista videoista kuitenkin näkee selvästi, että Znarokin ja finaaliottelussa Venäjän vastuuvalmentaja toimineen Harijs Vitolinsin välillä oli molemminpuolista kommunikaatiota.

Jopa rakas vihollisemme Ruotsi otti rajusti kantaa venäläisvalmentajan toimintaan.

– Hän vaikuttaa olevan johtaja, joka tekee mitä haluaa. Se ei toimi, kun toimitaan muiden kanssa. Se on murheellista. Toivottavasti liitto tekee jotain, tämä ei ole oikein, kiekkoasiantuntija Leif Boork linjasi Expressenin mukaan Ruotsin TV4:n studiossa.

– On todella surullista, että he eivät pysy sääntöjen puitteissa, toinen ruotsalaisasiantuntija Niklas Wikegård jatkoi Expressenin mukaan.

Znarokilla ei olisi pitänyt myöskään olla asiaa kentälle kultajuhliin, sillä IIHF:n säännöt kieltivät myös tämän toimitsijakiellosta puhuttaessa. Venäläisvalmentaja ei kuitenkaan paljoa säännöistä piitannut, sillä mies oli välittömästi omiensa joukossa juhlien alettua. Myös tämä tempaus aiheutti suivaantumista naapurimaassamme.

– Se oli silkka provokaatio kansainvälisen jääkiekkoliiton rangaistuksia vastaan… Sen takia kaveri täytyy sulkea pois vielä kerran, seuraavista MM-kisoista. Muutoin tästä tulee silkkaa parodiaa, Aftonbladetin kiekkokolumnisti Mats Wennerholm kirjoitti lehden verkkosivuilla.

Katso Venäjän valmennustiimin yhteydenpitoa tästä!

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut