NHL-blogi: Barkov syötti vastustajan avausmaalin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

NHL:ssä oli tällä kertaa yhden ottelun kierros. Detroit Red Wings kohtasi kotonaan Florida Panthersin ottelussa, josta muodostui melkoinen sählymatsi. Osasyy ottelun sekavuuteen saattoi olla Floridan uudistetut kentälliset. Brandon Pirri oli nostettu kolmosesta Aleksander Barkovin ja Jaromir Jagrin rinnalle ykkösvitjaan ja myös alempia kenttiä oli sotkettu.

Detroitin suurin kokoonpanomuutos oli Tomas Jurcon nosto kokoonpanoon Teemu Pulkkisen tilalle. Kovin hyvin tuokaan kokeilu ei toiminut, sillä Jurcon tehosaldoksi jäi -1 ja hän sai aikaiseksi yhden laukauksen ja yhden taklauksen. Lisäksi Jurco istui kahden minuutin rangaistuksen typerästä hyökkäyspään kampituksesta.

Floridan Roberto Luongo 28/29 torjunnalla ja Detroitin Petr Mrazek 30/32 torjunnalla olivat kirkkaasti jatkoajalla 1-2 vierasvoittoon päättyneen ottelun parhaat pelaajat, mutta kumpaakaan ei valittu tähdistöön.

BARKOV ANTOI NAMUPASSIN AVAUSMAALIIN – VASTUSTAJALLE

Ottelun kakkostähdeksi arvostettu Detroit Red Wingsin Dylan Larkin viimeisteli ottelun avausmaalin ajassa 27.02 Aleksander Barkovin täydellisestä tarjoilusta. Larkin haistoi hyvin Barkovin syöttöaikeet omassa päädyssä ja Barkovin löysä syöttö tuli suoraan Larkinin lapaan. Larkin jatkoi kohti maalia ja laittoi kiekon ranteella etukulmaan. Syöttöpisteitä ei vastustajalle syöttämisestä saa, joten maalille ei merkitty syöttäjää.

Barkov pelasi ottelussa reilut yhdeksäntoista minuuttia, joista neljä minuuttia ylivoimaa ja kaksi minuuttia alivoimaa. Hän istui kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä, laukoi kuudesti, blokkasi yhden laukauksen ja voitti 65 % aloituksistaan.

Katso Barkovin munaus ja Larkinin maali tästä:

JOKINEN ALUSTI VOITTOMAALIN

Jussi Jokinen oli läpi ottelun pirteällä pelipäällä. Peliaikaa kertyi reilut kuusitoista minuuttia, joista lähes viisi minuuttia ylivoimaa ja kolme minuuttia alivoimaa. Jokinen oli jäällä Floridan molempien maalien aikana ja oli toisena syöttäjänä Brian Campbellin jatkoaikaosumassa, joka syntyi ajassa 61.20. Jokinen istui yhden kakkosen epäurheilijamaisesta käytöksestä, laukoi kahdesti ja blokkasi yhden laukauksen.

Ottelun voittomaali syntyi, kun Jokinen syötti keskialueella oikeaan laitaan Jonathan Huberdeaulle ja leikkasi itse hyökkäysalueelle ja kohti maalia. Huberdeau löysi kuitenkin toisesta aallosta Campbellin, joka ei erehtynyt. Campbell laukoi kiekon ranteella yläpesään ja matsi oli ohi.

Katso voittomaali tästä:

FLORIDAN AVAUSMAALI HYLÄTTIIN KAHDESTI

Ottelun ykköstähdeksi valittu Reilly Smith viimeisteli 1-1 tasoitusmaalin ajassa 54.38 kolmostähdeksi valitun Aaron Ekbladin syötöstä. Smith sai kiekon ensimmäisen kerran Detroitin maalin jo 28 sekunnin kohdalla, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Huberdeau yritti harhauttaa Niklas Kronwallia, mutta kaatui ja liukui Mrazekin vartioiman maalin alueelle. Smith nosti irtokiekon upeasti rystyllä maalin kattoon, mutta tuomarit hylkäsivät osuman. Floridan valmentaja Gerard Gallant käytti tilanteessa valmentajan haaston ja tilanne tutkittiin vielä toistamiseen videolta. Päätös kuitenkin pysyi ja maali jäi syntymättä.

Katso hylätty maali ja muut kohokohdat tästä:

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa