NHL-blogi: Chicagon kakkosvitja jyrää NHL:ssä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/12/2015
Jaa tämä...

NHL:n kenties pelätyin hyökkäyskolmikko on yllättäen Chicago Blackhawksin kakkosvitja. Chicagon kakkosketjussa on pelannut suurimman osan alkukaudesta kolmikko Artemi PanarinArtem AnisimovPatrick Kane. Tarkastellaanpa hieman tarkemmin ketjun kemiaa ja ihaillaan kolmikon upeita alkukauden suorituksia.

Vaikka trio onkin hierarkiassa vasta Chicagon kakkoskenttä, on se tehoiltaan koko NHL:n kärkeä. Panarin johtaa tulokkaiden pistepörssiä ja syöttöpörssiä. Sentteri Anisimov hoitaa ketjun kahden suunnan velvoitteita, mutta on silti ehtinyt paukuttaa jo yksitoista maalia tällä kaudella. Kane on onnistunut pistetehtailussa jo kahdessakymmenessäviidessä perättäisessä ottelussa, eikä loppua näy. Kane on koko NHL:n pistepörssin ja syöttöpörssin kärjessä ja maalipörssin kakkossijalla.

PANARIN ON TULOKKAIDEN ELIITTIÄ

Chicago Blackhawksin tulokashyökkääjä Artemi Panarin siirtyi Chicagoon vapaana agenttina KHL:n Pietarin SKA:sta. Oikealta ampuva laituri on näyttänyt kaikille mikä hän on miehiään ja on kepittänyt pistetilastoissa suurlupaukset kuten Mikko Rantanen, Jack Eichel ja Connor McDavid. 24-vuotias Panarin on luonnollisesti valmiimpi pelaaja kuin alle parikymppiset nuorukaiset, mutta mies on silti todellinen löytö Chicagon scouteilta.

Panarin on tähän mennessä viimeistellyt yhdeksän osumaa ja syöttänyt yhdeksäntoista. Hän johtaa tulokkaiden pistepörssiä 28 pisteellä ja on koko NHL:n pistetilaston kymppi.

Katso Panarinin otteita tästä (linkistä lisää videoita):

ANISIMOV TOIMII TASOITTAVANA JA YHDISTÄVÄNÄ LENKKINÄ

Artem Anisimov on loistava kahden suunnan hyökkääjä, jonka taito ja pelinäkemys jää helposti supertähtien Kanen ja Panarinin varjoon. Vasemmalta ampuva venäläislaituri varattiin toisella kierroksella vuonna 2006. Anisimovin rooli Chicagon kakkoskentässä on toimia varmistavana pelaajana ja jakaa kiekkoa Kanelle ja Panarinille.

Pisteitä on tähän saakka syntynyt muutaman kymmenen pisteen vuositahdilla, mutta tällä kaudella Anisimov on menossa kirkkaasti uuteen piste-ennätykseensä, jos tahti pysyy samana. Tähän mennessä hän on viimeistellyt yksitoista maalia ja syöttänyt seitsemän.

Katso Anisimovin taidonnäyte tästä (linkistä lisää videoita):

KANE ON HISTORIALLISEN KOVASSA VIREESSÄ

Vuoden 2007 NHL:n ykkösvaraus, Chicago Blackhawksin Patrik Kane nousi toissayönä jaetulle kakkospaikalle NHL:n kaikkien aikojen pisimpien pisteputkien kategoriassa 80-luvun jälkeen. Kane oli pisteillä jo 25. ottelussa perättäin. Kane ylsi komeaan rajapyykkiin 2-0 ylivoimaosumalla Winnipeg Jetsia vastaan.

Maali syntyi ottelun toisessa erässä, kun ottelun kolmostähdeksi valittu Kane nousi viivasta ja antoi poikkisyötön Teuvo Teräväiselle, joka palautti kiekon hidastetulla seinäsyötöllä Kanelle liikkeeseen alivoimanelikon välistä. Täysin vapaaksi jääneellä Kanella oli helppo työ ampua kiekko puolityhjään Jets-maaliin. 2-0 jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Kane on tähän mennessä saalistanut tällä kaudella neljäkymmentäviisi tehopistettä, joista maaleja on yhdeksäntoista. Tasaisen vauhdin taulukolla hän yltäisi tällä kaudella noin sataankolmeenkymmeneen tehopisteeseen!

Kane johtaa NHL:n pistepörssiä viiden pisteen erolla Dallas Starsin hyökkääjäkaksikkoon Jamie Benniin ja Tyler Seguiniin. Benn ja Seguin muodostavat Valeri Nichushkinin kanssa lähes yhtä pelätyn kolmikon kuin Chicagon kakkosvitja.

Katso historiallinen maali tästä (linkistä lisää videoita:

Lue myös:

NHL-blogi: Leijonapakille uran ensimmäinen hattutemppu

Video: Rinne sai raivokohtauksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa