NHL-blogi: Donskoi loisti kakkosketjussa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Joonas Donskoi oli ainoana suomalaisena kehissä viime yön NHL-kierroksella. Donskoi jatkoi pisteputkeaan jo neljän ottelun mittaiseksi syöttämällä Patrick Marleaun viimeistelemän avausmaalin, kun San Jose kaatoi Columbuksen vieraissa maalein 3-5.

DONSKOI PISTEPUTKESSA, VARAA ON PAREMPAANKIN

San Jose Sharksin Joonas Donskoi on tulokaskaudellaan saanut paljon mahdollisuuksia näyttää taitojaan. Peliälykäs, iso, vahva ja taitava kiekollinen pelaaja sopii monenlaiseen kokoonpanoon, mutta supertähtien seassa on silti vaikea vakiinnuttaa paikkaansa. Ylivoimavastuuta ei juurikaan ole tullut ja sitähän pisteistä elävät pelaajat eniten kaipaavat. Jos paikka ykkösylivoimaan jossain vaiheessa aukeaa, pitää siinä onnistua heti, jotta paikka säilyy.

Donskoi aloitti kautensa ykkösketjussa Joe Pavelskin ja Joe Thorntonin rinnalla. Peli kulki kohtalaisesti, mutta pisteitä ei vain tahtonut tulla. Kolme tehopistettä yhteentoista peliin oli valmentaja Peter DeBoerin mielestä liian vähän ykköskentän miehelle ja Donskoi tiputettiin kolmosketjuun varsin pieneen rooliin.

Donskoi jatkoi kuitenkin kovaa työntekoa ja on kolmessa edellisessä pelissä tuplannut kauden pistesaldonsa kuuteen. Hyvät otteet eivät ole jääneet valmennukselta huomaamatta ja Donskoi nostettiin kakkoskenttään viime yön vierasotteluun Columbus Blue Jacketsia vastaan. Peliaikakin lisääntyi muutamalla minuutilla ja pisteputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi.

Yhteistyö Patrick Marleaun ja Joel Wardin kanssa tuntui sujuvan alusta saakka mainiosti, sillä kolmikko värkkäsi 3-5 vierasvoittoon päättyneen ottelun avausmaalin ajassa 16.27. Ward sai kiekon maalin edustalla ja potkaisi sen kohti vasenta laitaa Donskoille. Donskoi laukoi ranteella kohti Sergei Bobrovskyn vartioiman maalin etunurkkaa. Marleau sutaisi Bobrovskyn torjunnasta tulleen irtokiekon sisään maalin edestä.

Seuraavat kolme maalia teki kotijoukkue ja se johti kolmannen erän alussa jo 3-1, mutta Joe Pavelski, Brent Burns ja ykköstähdeksi valittu Brenden Dillon maalasivat kukin kerran seitsemän minuutin ajanjaksolla ja kakkostähdeksi arvostettu Pavelski viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin.

Sharks teki seurahistoriaa voittamalla kaikki kohtaamiset kuuden ottelun vieraskiertueella. Sharksilla on jo 10/13 vierasvoittoa tältä kaudelta ja joukkue johtaa koko NHL:n vieraspistetilastoa.

– Se oli aika vaikuttavaa, totesi Ward ennätysputkesta. – En ole aiemmin kokenut vastaavaa, enkä ole nähnyt sellaista edes videopeleissä.

Katso ottelun parhaat palat tästä:

MASKIMIEHEKSI YKKÖSYLIVOIMAAN?

Donskoilla olisi varmasti paljon annettavaa ylivoimalla. Räkämaalien erikoismieheksikin tituleerattu Donskoi on iso ja vahva ja voittaa paljon tilanteita maalin edustalla. Donskoi pelaa aina tilanteet loppuun saakka ja olisi varmasti NHL:n maskimiesten aatelia, mikäli saisi vain kunnon tilaisuuden näyttää. Harmi vain, että hänen pitäisi sivuuttaa sellaisia NHL-legendoja kuin Joe Thornton ja Patrick Marleau ykkösylivoimaan päästäkseen. Jo kaksitoista osumaa tällä kaudella viimeistellyt Pavelski on ilman muuta ylivoiman ykkösmies.

Katso yksi Donskoin räkämaaleista tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Suomalaisten ilta, Granlund ja Pulkkinen loistivat 

Video: Lehterä sairaalaan, Määttä jyrättiin!

Expektin kova trio – mistä on kyse Brotherpuckersissa?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa