NHL-blogi: Koivu hirmuvedossa, maali ja kolme syöttöä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

NHL:ssä nähtiin viime yönä peräti kuusitoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Columbusin Joonas Korpisalo, Dallasin Kari Lehtonen, Nashvillen Pekka Rinne ja Calgaryn Karri Rämö.

Lehtonen valittiin Dallasin ja Columbusin välisen ottelun ykköstähdeksi 35/36 torjunnalla ja yhdellä maalisyötöllä. Edellisenä yönä loistanut Korpisalo vaihdettiin pois maalilta toisen erän jälkeen 4-1 tappioasemassa. Dallas voitti ottelun lopulta 5-1.

Toinen suomalaisvahtien kohtaaminen nähtiin Nashvillessa, jossa Rämön 21/22 torjuntaa riittivät Calgarylle 1-2 jatkoaikavoittoon. Rinteen 19/21 torjunnalla irtosi tällä kertaa vain lohtupiste kotitappiossa.

Suomalaiset kenttäpelaajat takoivat yhteensä peräti kymmenen tehopistettä, mutta tehoja nähtiin silti vain kolmessa ottelussa. Minnesotan Mikko Koivu valittiin ottelun ykköstähdeksi tehoilla 1+3, kun joukkue kaatoi kotonaan Vancouverin maalein 6-2. Tampa Bayn Valtteri Filppula ja Toronton Leo Komarov pelasivat kumpikin vajaat kaksikymmentä minuuttia, kun Tampa Bay haki jatkoajalla vieraspisteet Torontosta lukemin 4-5. Kumpikin sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla ja Komarov saalisti ottelussa syöttöpisteen ja peräti kahdeksan taklausta tililleen.

Lisää suomalaisherkkua nähtiin New Yorkissa, jossa Florida kylvetti Islandersia vieraissa lukemin 1-5. Aleksander Barkov viimeisteli yhden ja syötti kaksi maalia ja Jussi Jokinen syötti kaksi maalia. Barkov valittiin ottelun kakkostähdeksi.

KOIVULLE URAN 150. MAALI

Minnesota Wildin Mikko Koivu pelaa unelmakautta. Pisteitä on syntynyt kaikkiaan 25, mikä tarkoittaisi tasaisen vauhdin taulukolla reilua 70 tehopistettä koko kaudella. Koivun piste-ennätys on 71 tehopistettä kaudella 2009-2010 ja se saattaa hyvinkin rikkoutua ensi keväänä.

Maaleja on tällä kaudella syntynyt vasta kuusi, mutta viime yön 4-1 maali oli jo uran 150. ja se syntyi Koivulle tyypilliseen tapaan suoraan syötöstä keskisektorilta.

Katso 150. osuma tästä:

KOIVU JA VANEK TEHTAILIVAT PISTEITÄ

Ykköstähdeksi valittu Koivu ja kakkostähdeksi arvostettu ketjukaveri Thomas Vanek summasivat kumpikin 1+3 tehopistettä. Pelkästään kakkosketjun ansioksi ei voittoa kuitenkaan voi laskea, sillä osumista kolme syntyi ylivoimalla. Ainoa Wildin osuma, jossa kumpikaan ei ollut osallisena, oli Marco Scandellan 6-1 osuma, jossa syöttäjinä olivat Matt Dumba ja Nino Niederreiter.

Katso Wildin maalitehtailua tästä:

BARKOV ILMILIEKEISSÄ, JOKINEN KOMPPASI

Florida Panthersin Aleksander Barkov oli ykköstähdeksi 33/34 torjunnalla valitun Roberto Luongon ohella suurin syyllinen Floridan riemukkaaseen 1-5 vierasvoittoon New York Islandersista. Barkov valittiin ottelun kakkostähdeksi tehoilla 1+2 ja hän sai myös voittomaalin tililleen 2-0 johto-osumallaan. Jussi Jokinen saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Katso Sashan ja JJ:n otteita tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Joonas Korpisalo – seuraava suomalainen supertähti?

NHL-blogi: Leijonapakille uran ensimmäinen hattutemppu

Video: Rinne sai raivokohtauksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa