NHL-blogi: Jori pisteputkessa, Leksa joka paikassa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin taas suomalaismaaleja ja illan erikoisuutena Karri Rämön valinta kakkostähdeksi Winnipeg Jetsin ja Calgary Flamesin kohtaamisessa 3-1 vierastappion jälkeen. Mikko Koivun maali toi Wildille lohtupisteen 2-1 jatkoaikatappiossa Kingsille. Teemu Pulkkisen kauden kolmas maali oli taas laiha lohtu Detroitin 3-5 kotitappiossa Carolinalle.

Jori Lehterä teki jälleen joukkueensa avausmaalin ja jatkaa piste per peli tahdissa. Kova suoritus kolmoskentän sentteriltä, joka pelaa otteluissa keskimäärin viisi minuuttia vähemmän kuin ykkös- ja kakkossentteri. Pisteiden valossa Lehterä on ykkönen.

KOMAROVIN KOVA TYÖ PALKITTIIN KAHDELLA OSUMALLA

Toronto Maple Leafs otti kauden avausvoittonsa ja samalla ensimmäisen voittonsa uuden valmentajansa, Mike Babcockin alaisuudessa, kun se kukisti Columbus Blue Jacketsin vieraissa lukemin 3-6. Kapteeni Dion Phaneuf nappasikin ottelukiekon valmentajalle muistoksi pelin jälkeen.

Leo Komarov sai taas tehdä töitä palkkansa eteen. Hän pelasi ottelussa kuusitoista ja puoli minuuttia, joista reilu minuutti ylivoimaa ja puoli minuuttia alivoimaa. Leksa teki kaksi maalia, laukoi kolmesti, taklasi kolmesti, voitti aloituksia ja hämmensi oikein lännen malliin. Hän istui yhden kakkosen ja jäi tehotilastossa plussalle +3. Todella kova suoritus työn raskaan raatajalta!

Komarovin maalit syntyivät vasta ottelun lopulla. Ensin hän pääsi suoraan vaihdosta läpi ja lirutti kiekon veskarin puikoista sisään ja jälkimmäisen hän lirutti tyhjiin.

Katso Komarovin maalit tästä:

ANAHEIM TÄYSIN JÄÄSSÄ

Anaheim Ducks oli jälleen tehoton, kun se hävisi kotonaan Colorado Avalanchelle lukemin 0-3. Ducks voitti laukaisutilaston 35-25, mutta ykköstähdeksi valittu Reto Berra torjui kaiken mikä tuli puolustuksen läpi. Lisäksi Coloradolaiset blokkasivat peräti 41 laukausta.

Ducks jäi nyt jo kolmannen kerran maaleitta neljännessä pelissään. Anaheimin kauden ainoan maalin laukoi Sami Vatanen 1-2 rankkaritappiossa Vancouver Canucksille. Tuon ottelun lohtupiste on myös Ducksin ainoa piste tällä kaudella. Aika heikko alku mestarisuosikilta.

Vatanen pelasi illan ottelussa vajaat 22 minuuttia ilman tehoja tai takaiskuja, laukoi kolmesti, taklasi kerran ja blokkasi kaksi laukausta. Coloradon Mikko Rantanen pelasi reilut 10 minuuttia, laukoi neljästi ja blokkasi kolme laukausta.

LEHTERÄ MAALASI TAAS!

St. Louis Blues väänsi 3-4 vierasvoiton Vancouver Canucksista kolmannessa pelissään neljään perättäiseen iltaan. Jori Lehterä johdatti joukkueensa taas maalintekoon viimeistelemällä ottelun avausosuman ajassa 7.36 Jaden Scwartzin ja Carl Gunnarssonin syötöistä. Lehterä sai syötön rystylle maalin edessä, käänsi kämmenelle ja raapaisi kiekon ranteella sisään.

Blues siirtyi ottelussa jo 0-3 johtoon, mutta kolmannessa erässä alkoi jalka painaa. Canucksin kova loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan pisteet matkasivat St. Louisiin.

– Perättäisten otteluiden vaikutus näkyi viimeisellä vitosella, mutta pidimme pakan kasassa, totesi valmentaja Ken Hitchcock pelin jälkeen.

Katso Lehterän maali (ajassa 0.25) tästä:

Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon . Lisää kampanjasta täällä >>