NHL-blogi: Lehterä täräytti jatkoaikaratkaisun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kolmetoista suomalaista kenttäpelaajaa ja seitsemän maalivahtia, joista pelivuorossa olivat Bostonin Tuukka Rask, Dallasin Antti Niemi ja Columbusin Joonas Korpisalo.

Niemi joutui tyytymään 3-4 jatkoaikatappioon Joonas Donskoin San Josen vieraana. Donskoi sai ottelussa syöttöpisteen tililleen. Niemi torjui kaikkiaan 35/39 laukausta. Rask torjui 3-2 kotivoitossa Torontoa vastaan 27/29 laukausta ja pääsi otsikoihin komealla syöksykopilla. Toronton Leo Komarov teki ottelussa maalin, laukoi viidesti ja taklasi kolme kertaa. Bostonin Joonas Kemppainen jäi ilman tehoja.

Korpisalo sai yllättäen jatkaa Columbusin maalilla kotiottelussa Coloradoa vastaan, vaikka ykkösvahti Sergei Bobrovsky on toipunut pelikuntoon. Korpisalo käytti näytönpaikkansa mallikkaasti ja hänet valittiin 29/30 torjunnalla ottelun ykköstähdeksi 2-1 kotivoitossa. Markus Hännikäinen pelasi ottelussa vajaat seitsemän minuuttia.

Buffalon Rasmus Ristolainen nosti kauden pistesaldonsa jo 29 tehopisteeseen syöttöpisteellä 4-1 kotivoitossa Washingtonista.

LEHTERÄ SYÖTTÄJÄNÄ SALAMAMAALISSA

St. Louis Bluesin Jori Lehterä oli mies paikallaan, kun Blues meni 1-0 johtoon Montreal Canadiensia vastaan vain 0.34 minuutin pelin jälkeen. Vladimir Tarasenkon laukaus pysähtyi maskissa olleeseen Lehterään ja Robby Fabbri sutaisi irtokiekon sisään.

Katso avausmaali tästä:

LEHTERÄN KETJU DOMINOI PELIÄ

Lehterän pelikavereiksi on viime aikoina vakiintunut kaksikko Fabbri – Tarasenko. Ketjun kemia tuntuu toimivan, sillä tälläkin kertaa pisteitä ropisi. Kakkostähdeksi arvostettu Lehterä ja Fabbri keräsivät tehot 1+1 ja Tarasenko sai syöttöpisteen tililleen Fabbrin avausmaalista. Ottelun ykköstähdeksi valittiin maalivahti Brian Elliot 46/49 torjunnalla.

Lehterä rankattiin ennen kauden alkua yhdeksi aliarvostetuimmista NHL-pelaajista. Kolmoskentän sentteriksi pitkäksi aikaa tiputettu Lehterä ei ole häkeltynyt, vaan on jatkanut kovaa työtä menestyksen eteen. Nyt, kun Lehterä ja Tarasenko ovat taas pelanneet enemmän yhdessä, on tulostakin alkanut syntyä. Lehterän pistesaldo neljästä viime pelistä on kaksi maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä. Niitä edeltävistä 34 ottelusta peräti 28 meni kiikaritehoilla, joten piristystä on kyllä kaivattukin.

Lehterän kauden ensimmäiset kymmenen peliä menivät hyvin ja nyt myös neljä viimeistä. Väliin jäävä jakso voitaisiin pieniä valonpilkahduksia lukuun ottamatta mieluimmin unohtaa.

Katso maalikooste tästä:

LEHTERÄ TÄRÄYTTI JATKOAIKARATKAISUN

Ottelun 4-3 jatkoaikaratkaisu oli upeaa katsottavaa. Fabbri katkaisi puolustaja Andrei Markovin rystysyötön ja vetäisi upean kärkikynän siniviivan tuntumassa noustessaan hyökkäysalueelle. Markov yritti rikkoa Fabbria takaapäin ja Fabbri teki horjahtaessaan tilaa Lehterälle, joka nappasi irtokiekon ja ratkaisi ottelun Mike Condonin puikoista.

– Minusta hän vain kaatui siinä, totesi Lehterä tilanteesta. – Hän yritti viedä minulta kiekon, mutta muuten hienosti pelattu.

Katso Lehterän voittomaali tästä:

Lue myös:

Video: Korpisalo taas liekeissä – Hännikäinen palasi kaukaloon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa