NHL-blogi: Lehterä häikäisi ykköstähtenä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

 

Viime yön suomalaisittain herkullisella NHL-kierroksella nähtiin suomalaismaaleja useammassakin matsissa ja kierroksen kruununa oli Jori Lehterän huippuonnistuminen. Lehterän lisäksi valittiin tähdistöihin myös Kari Lehtonen ja Alexander Barkov.

Suomalaisista maalin makuun pääsi kaikkiaan viisi pelaajaa, ja lisäksi Jyrki Jokipakka ja Rasmus Ristolainen saivat kumpikin syöttöpisteen tililleen. Maalivahdeista Lehtonen onnistui, Pekka Rinne ei. Rinne koki kauden avaustappionsa, kun Nashville Predators hävisi vieraissa New York Islandersille 3-4.

BARKOVIN JA JAGRIN SHOW FLORIDASSA

Alexander Barkovin ja Jaromir Jagrin yhteispeli alkaa vihdoin toimia odotusten mukaan. Molemmat valittiin ottelun tähdistöön, kun Florida Panthers kellisti kotonaan Buffalo Sabresin lukemin 3-2. Ykköstähdeksi valittu Jagr teki kaksi maalia ja syötti yhden. Kakkostähdeksi arvostettu Barkov syötti Jagrin avausmaalin ja viimeisteli itse ottelun voittomaalin ylivoimalla lyömällä Jagrin reboundin sisään.

Barkov on selvästi muuttanut pelityyliään hieman aggressiivisempaan ja itsekkäämpään suuntaan, aivan kuten valmentaja viime kaudella peräänkuulutti. Hänelle kirjattiin taas kuusi laukausta kohti maalia. Rasmus Ristolaiselle kirjattiin syöttöpiste Buffalon 3-2 kavennusmaaliin, joka syntyi ylivoimalla vajaat kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua.

Katso maalit tästä:

MIKKE JA MIKKO OSUIVAT WILDILLE

Mikko Koivu ja Mikael Granlund tekivät maalin mieheen, kun Minnesota Wild kellisti Arizona Coyotesin vieraissa lukemin 3-4. Mikko Koivun 3-0 maali syntyi ottelun toisessa erässä alivoimalla siirretyn rangaistuksen turvin terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Toisessa erässä tapahtui muutenkin, sillä Kojoottien puhutut ja kehutut tulokkaat Max Domi ja Anthony Duclair paukauttivat maalin mieheen. Granlund ehti tosin välissä viemään Wildin jo 4-1 johtoon rannelaukauksella.

Erik Haula oli myös onnistujien joukossa, sillä hän ylsi tehotilastossa nollatulokseen neloskentän sentterinä. Haula pelasi ottelussa kymmenen ja puoli minuuttia, joista yli puolet alivoimalla. Hän taklasi kerran, blokkasi yhden laukauksen ja istui yhden kakkosen.

KORPIKOSKELLE AVAUSMAALI, HÄIKÄISEVÄ LEHTERÄ YKKÖSTÄHTENÄ

Lauri Korpikoski vei kotijoukkueen 1-0 johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Edmonton Oilers hävisi kotonaan St. Louis Bluesille lukemin 2-4. Osuma oli Korpikoskelle ensimmäinen uudessa seurassaan. Hän taklasi ottelussa kolmesti, blokkasi kolme laukausta ja hankki vastustajalle kaksi jäähyä.

Ykköstähdeksi valittu Jori Lehterä oli ottelun kiistaton kuningas. Hän tasoitti ottelun 1-1:een vain puolitoista minuuttia Korpikosken osuman jälkeen ja oli toisena syöttäjänä Vladimir Tarasenkon 2-1 maalissa, joka syntyi Lehterän hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Lehterä taklasi ottelussa kerran ja voitti 60 % aloituksistaan.

Lehterä rankattiin ennen kauden alkua yhdeksi aliarvostetuimmista NHL-pelaajista. Kolmoskentän sentteriksi tiputettu Lehterä ei ole häkeltynyt, vaan on jatkanut viime kauden malliin. Tehojakin on syntynyt piste per peli. Mielestäni onkin vain ajan kysymys milloin Lehterä ja Tarasenko laitetaan taas pysyvästi samaan ketjuun. Silloin alkaa taas tapahtua ihmeitä, sanokaa minun sanoneen.

Katso Korpikosken ja Lehterän maalit tästä:

Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon . Lisää kampanjasta täällä >>