NHL-blogi: Mikke ja Mikko alustivat voiton

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana kaksitoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Tuukka Rask, Pekka Rinne, Karri Rämö ja Kari Lehtonen. Lehtonen torjui voiton ja sai syöttöpisteen tililleen, kun Dallas kepitti kotonaan Winnipegin lukemin 6-3. Muut suomalaisveskarit joutuivat tyytymään tappioihin.

Kenttäpelaajista pisteillä olivat Minnesotan Mikko Koivu ja Mikael Granlund, Buffalon Rasmus Ristolainen, Floridan Jussi Jokinen ja Chicagon Teuvo Teräväinen.

 

MIKKE JA MIKKO ALUSTIVAT VOITON

Minnesota Wildin Mikael Granlund ja Mikko Koivu olivat pisteillä, kun joukkue kaatoi vieraissa Carolina Hurricanesin jatkoajalla lukemin 2-3. Carolina meni ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon, mutta ottelun ykköstähdeksi valittu Jason Zucker kavensi lukemat 2-1:een ajassa 15.50. Mikael Granlund syötti Thomas Vanekin tasoituksen, joka syntyi ajassa 29.41. Loppupuolisko varsinaisesta peliajasta oli maaliton ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 63.50, kun Zucker viimeisteli Ryan Suterin ja Koivun syötöistä.

Granlundille piste oli jo toinen perättäisissä otteluissa pitkän kuivan kauden jälkeen. Koivu taas porskuttaa kaikkien aikojen ennätysvauhdissaan. Koivu on jo saalistanut tehot 3+11 viiteentoista peliin, eli on noin 75-80 pisteen vauhdissa. Koivun tähän saakka paras kausi pisteiden valossa oli 2009-2010, jolloin tehopisteitä kertyi 71.

Katso suomalaisten otteita tästä:

LEHTOSEN VOITTOPUTKI SAI JATKOA

Kari Lehtonen torjui 35/38 laukausta, kun Dallas Stars väänsi hikisen kotivoiton Winnipeg Jetsistä. Loppulukemat 6-3 näyttävät selkeiltä, mutta ottelun voittomaali syntyi vasta kolmannen erän lopuilla, kun ottelun ykköstähdeksi valittu Jamie Benn maalasi ylivoimalla ajassa 54.05 Tyler Seguinin ja kolmostähdeksi arvostetun John Klingbergin syötöistä. Dallas teki vielä kaksi maalia tyhjiin ja näistä ensimmäiseen merkittiin Lehtoselle syöttöpiste.

Voitto oli Lehtoselle jo kauden seitsemäs kahdeksaan peliin ja neljäs perättäinen. Viimeksi Lehtonen taipui kolmisen viikkoa sitten Florida Panthersille. Lehtosen kauden päästettyjen maalien keskiarvo on 2,45 päästettyä maalia per ottelu ja torjuntaprosentti on kelvolliset 92,1 %.

JOKINEN JA RISTOLAINEN TEHOILLA, BARKOVIA KAIVATAAN

Florida Panthersin Jussi Jokinen saalisti syöttöpisteen, kun joukkue hävisi kotonaan Buffalo Sabresille maalein 2-3. Rasmus Ristolainen oli toisena syöttäjänä Buffalon 0-1 osumassa sekä 1-3 voittomaalissa.

Ristolainen on tämän hetken pistetahdilla murskaamassa omat piste-ennätyksensä NHL:ssä. Ristolaisella on kasassa jo 4+6 pistettä 16 matsista. Tasaisella vauhdilla tästä kaudesta kertyisi noin 50 tehopistettä, kun edellinen ennätys 20 on viime kaudelta. Tosin viime kausi oli ensimmäinen kokonaan ylhäällä pelattu. Edellisestä kaudesta puolet kului farmissa Rochesterissa.

Kätensä muutama viikko sitten loukannut Alexander Barkov ei ollut vielä Floridan kokoonpanossa, mutta uutiset kertovat, että hän on jo osallistunut harjoituksiin ja on harjoitellut myös syöttelyä ja laukomista. Barkov palannee siis lähipäivinä tositoimiin.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan