NHL-blogi: Niemi ja Rinne tähdistössä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli vauhdissa 11 suomalaista ja lisäksi Antti Raanta Rangersin vaihtopenkillä. Suomalaismaalivahdeista olivat tällä kertaa pelivuorossa Antti Niemi ja Pekka Rinne. Molemmat päästivät vain yhden maalin taakseen ja heidät valittiinkin otteluidensa tähdistöihin. Ainoan suomalaispisteen saalisti Mikko Koivu maalisyötöllä, kun Wild voitti kotonaan Columbuksen, josta on hyvää vauhtia tulossa sarjan heittopussi ja pisteautomaatti.

Floridan Aleksander Barkov loukkasi kätensä blokatessaan vastustajan laukausta ja Coloradon Mikko Rantanen lähetettiin farmiin. Suomalaisittain tervetullein uutinen on Edmontonin Iiro Pakarisen nosto farmista NHL-miehistöön.

NIEMI TORJUI JO TOISEN VOITON PITTSBURGHISTA

Antti Niemi tietää miten Pittsburgh Penguinsin tähtisikermä kaadetaan. Niemi valittiin ottelun kolmostähdeksi 33/34 torjunnalla, kun Dallas Stars haki vieraspisteet Pittsburghin kotikaukalosta lukemin 1-4.

Ensimmäisen seitsemän minuutin aikana Pittsburgh laukoi seitsemän kertaa Niemeä kohti, ja Dallas vain kahdesti kohti Marc-Andre Fleuryn vartioimaa Pittsburgh-maalia. Niemi kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja avauserän puolivälissä ottelu alkoi kääntyä vierasjoukkueelle. Dallas paukautti avauserään kaksi maalia ja Niemi hoiti loput. Ajassa 15.05 syntynyt ykköstähdeksi valitun ruotsalaispakki John Klingbergin 0-2 osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Niemi on torjunut tällä kaudella joukkueiden välisissä kahdessa kohtaamisessa yhteensä 65/66 laukausta, ja on ollut suurin syyllinen Dallasin molempiin voittoihin.

– Tänään tuntui hyvältä, kuten viimeksikin. Paikat ovat kunnossa ja on kiva saada koppeja heti pelin alkuun. Alku oli kiihkeä, sitten he rauhoittuivat vähän ja mekin pääsimme peliin mukaan.

Katso Niemen huippuotteita tästä:

BARKOVIN LOUKKAANTUMINEN SOTKI FLORIDAN KUVIOT

Florida Panthers hävisi vieraissa ensimmäistä kertaa ilman loukkaantunutta tähtipakkiaan Duncan Keithiä pelanneelle Chicago Blackhawksille luvuin 3-2. Peli oli tasaista vääntöä, mutta yksi ottelun käännekohta oli Aleksander Barkovin loukkaantuminen ottelun puolivälissä. Hän sai kiekon käteensä blokkaustilanteessa, eikä kyennyt jatkamaan peliä. Vincent Trotcheck nostettiin kakkosesta ykköskentän laituriksi ja Jaromir Jagr siirtyi Barkovin tilalle sentteriksi. Tämä rikkoi hieman viisikkopelaamista sekä Floridan ykkös- että kakkoskentässä.

– Barkov blokkasi laukauksen ja kiekko osui käteen, totesi valmentaja Gerard Gallant. – Kun joku loukkaantuu, täytyy paikata. Minun piti nostaa Trotcheck ykköseen. Kokeilimme kaikenlaisia kokoonpanoja, kun yritimme saada peliä toimimaan.

RINNE LOISTI KOTIVOITOSSA

Pekka Rinne oli jälleen voiton takuumiehenä, kun Nashville Predators kellisti kotonaan Anaheim Ducksin lukemin 5-1. Rinne valittiin ottelun kakkostähdeksi 27/28 torjunnalla ja hän piti joukkuetta pystyssä erityisesti maalittomassa avauserässä, jota vierasjoukkue hienokseltaan hallitsi.

Toisessa erässä Nashville paukutti kolme maalia ja siirtyi kolmannen erän alussa jo 4-0 johtoon, josta Ducks ei enää toipunut. Nashville on nyt voittanut kaikki neljä kotipeliään tällä kaudella ja Rinne on maalivahtien voittotilaston kakkosena viidellä voitollaan.

Katso Rinteen tähtihetket tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.