NHL-blogi: Niemi kaatoi San Josen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/01/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana kolmetoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Karri Rämö, Pekka Rinne ja Antti niemiJoni Ortio, Kari Lehtonen ja Tuukka Rask olivat penkillä. Jussi Jokinen paikkasi edelleen Jaromir Jagria Floridan ykköskentän laiturina ja teki alivoimalla kauden kolmannen maalinsa. Joonas Kemppainen on toipunut pelikuntoon ja oli kokoonpanossa, kun Boston kaatoi Tampan vieraissa 1-3.

Erik Haula avasi kauden maalitilinsä ja venytti pisteputkensa jo kahteen perättäiseen otteluun. Tätä ennen ei tällä kaudella ole pisteitä tullutkaan. Aleksander Barkov ja Lauri Korpikoski olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Farmista nostettu Nashvillen Miikka Salomäki ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.

Suomalaisittain mielenkiintoisinta oli Niemen nykyisen työnantajan Dallas Starsin ja hänet pois kaupanneen San Jose Sharksin kohtaaminen. Niemi veti tässä taistossa pidemmän korren ja sai vuolaat kehut valmentajalta ja joukkuekavereilta. Jokohan Lehtoselle on matkaliput tilattu?

JOKISEN JOHTOMAALI EI RIITTÄNYT

Jussi Jokinen pelasi jo toisen perättäisen pelinsä Florida Panthersin ykkösketjun laiturina, kun joukkue hävisi kotonaan Washington Capitalsille.

Jokinen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon kauden kolmannella osumallaan, joka syntyi alivoiman jälkitilanteesta ajassa 22.47. Puolustaja Alex Petrovic blokkasi Alexander Ovechkinin tulisen laukauksen ja kiekko kimposi Dave Bollandille, joka lähti Jokisen kanssa nopeaan vastahyökkäykseen. Bolland syötti Jokisen nokikkain Washington-vahti Philipp Grubauerin kanssa. Jokinen suti ensin ohi pyörivästä kiekosta, mutta sai lopulta nostettua rystyltä maalin kattoon.

Washington tuli kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin ja meni lopulta jatkoaikavoittoon lukemin 1-2. Tasoituksen teki Jay Beagle ajassa 42.23 Ovechkinin ja Justin Williamsin syötöistä. Ottelun ratkaisun kiskaisi ykköstähdeksi valittu tulikuuma Evgeny Kuznetsov kauden viidennellä osumallaan. Ovechkinille merkittiin voitto-osumasta jo kauden seitsemäs maalisyöttö. Tehokaksikolla on jo yhteensä 25 tehopistettä.

Katso Jokisen maali tästä:

KOIVUN PUTKI POIKKI, HAULALLE KAUDEN AVAUSOSUMA

Mikko Koivun ennätyspitkä pisteputki katkesi viime yönä, kun Minnesota Wild hävisi vieraissa St. Louis Bluesille 3-2 jatkoajalla. Myös Wildin Mikael Granlund ja Bluesin Jori Lehterä jäivät pisteittä. Wildin Erik Haula sen sijaan porskuttaa myötätuulessa. Viime matsissa tuli kauden ensimmäinen piste maalisyötön muodossa ja viime yönä syntyi kauden avausmaali. Haula viimeisteli 2-2 tasoitusmaalin ajassa 19.17 Thomas Vanekin syötöstä.

VANHA KOIRA PURI DALLASISSA

Antti Niemellä oli herkullinen tilaisuus näpäyttää vanhaa seuraansa, kun Dallas Stars sai vieraakseen San Jose Sharksin. Niemi käytti tilaisuutensa ja nappasi joukkueelleen 5-3 kotivoiton 26/29 torjunnalla.

– Tärkeintä oli tietysti kaksi pistettä, mutta kyllähän se maistuu paremmalta kuin tavallinen voitto, totesi Niemi matsin jälkeen.

– Minusta hän pelasi hyvin, totesi valmentaja Lindy Ruff. – Kahdelle osumista ei ollut mitään tehtävissä. Minusta hän otti ratkaisevia koppeja ratkaisuhetkillä.

Katso Niemen kopit tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä.

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.