NHL-blogi: Raanta ykköstähti nollapelillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin vain yksi suomalainen, mutta se riitti valtaamaan kaikki otsikot rapakon takana. Antti Raanta siirtyi täksi kaudeksi Chicagosta New Yorkiin ja pelasi kierroksen ainoassa pelissä avausottelunsa fanaattisen kotiyleisön edessä Madison Square Gardenilla. San Josen suomalaistaituri Joonas Donskoi oli alaraajavamman vuoksi sivussa ottelusta.

JÄRKÄHTÄMÄTÖN KUIN KALLIO, MAHDOTON OHITTAA

Antti Raanta sai valmentaja Alain Vigneaultilta ensimmäisen näytön paikkansa, kun New York Rangers kohtasi kotonaan San Jose Sharksin. Selkeä 4-0 kotivoitto debyyttiottelussa oli varmasti kaikille jättiyllätys. Ottelun lähtötilanne ei ollut aivan helpoimpia. Alla oli kolmen ottelun tappioputki ykkösveskari Henrik Lundqvistin huippuotteista huolimatta. Lisäksi pohjalla oli Edmontoniin siirtyneen Cam Talbotin huikeat esitykset kakkosveskarina viime kaudella.

– On kiva saada tällainen alku. Tiedän mitä Talbot teki täällä viime kaudella ja totta kai minua verrataan häneen. Niinhän se kiekkopiireissä menee, että sinun pitää aina olla parempi kuin edellinen kaveri, totesi Raanta.

Raanta valittiin ottelun ykköstähdeksi 22/22 torjunnalla. Hän pysyi tilanteissä peliasennossa viimeiseen asti, mikä esti mm. suoraan syötöstä lähteneiden laukausten sisään menon. Vastapuolen veskari Martin Jones joutui tyytymään ottelussa 24/28 torjuntaan.

Raannalle kertyi ottelussa useampikin huipputorjunta. Yksi komeimmista oli Joe Pavelskin maalin kulmalta poikittaissyötöstä tulleen rystylaukauksen peittäminen ensimmäisessä erässä. Se oli todellinen ”Game saver” 1-0 johtotilanteessa.

Katso huipputorjunta tästä:

HISTORIAN SIIPIEN HAVINAA

Raannan nollapeli oli sikäli poikkeuksellinen, että 50 viimeistä Rangers-maalivahtia ei ole siihen avausottelussa pystynyt. Edellinen nollapelin debyyttiottelussaan pelannut Rangers-veskari oli Marcel Paille vuonna 1957! Ottelun lopussa ykköstähdeksi valittu Raanta sai kokea jotain uutta. Kotiyleisö lauloi hänen nimeään.

– Se ei ollut yhtä äänekästä kuin yleensä, kun Lundqvistille lauletaan, mutta hyvä alku.

Raanta halusi ilmeisesti myös esitellä suomalaisen kirjallisuuden historiaa. Hänellä oli ottelussa Muumihahmoilla koristeltu maski, joka herätti laajalti mielenkiintoa.

RANGERS TYLSYTTI SHARKSIN HAMPAAT

Valmentaja Peter DeBoer ei löytänyt juurikaan hyvää joukkueensa pelistä. – Hävisimme pelin jokaisella osa-alueella. Hävisimme irtokiekot, hävisimme kaksinkamppailut ja hävisimme erikoistilanteet. Voitolla on hintansa ja vastustaja oli valmiimpi sen maksamaan, joten saimme mitä ansaitsimme.

Raanta piti joukkuettaan pystyssä erityisesti avauserässä ja kolmannen erän ratkaisuhetkillä. Ensimmäinen erä oli tilastojen valossa melko tasainen ja Sharksilla oli pari todellista huippupaikkaa päästä otteluun mukaan. Ainoan maalin viimeisteli kuitenkin Marc Staal ajassa 10.36. Norjalaiskonkari Mats Zuccharello maalasi ylivoimalla 2-0:aan ottelun toisessa erässä.

Kolmannessa erässä ottelun hallinta siirtyi hienoisesti Sharksille ja se voittikin kolmannen erän laukaisutilaston 9-5, mutta Raanta ei vain suostunut antautumaan. Ruotsalaishyökkääjät Jesper Fast ja Viktor Stalberg viimeistelivät vielä maalin mieheen. Loppulukemat 4-0 kertovat ottelun voimasuhteista kaiken tarvittavan.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.