NHL-blogi: Raanta rikkoi ennätyksiä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 20/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella pelattiin kaksi ottelua, joissa oli mukana yhteensä viisi suomalaista. Antti Raanta otti jo neljännen voittonsa Rangers-paidassa. Hän on kautta aikain ensimmäinen veskari, joka on voittanut ensimmäiset neljä matsiaan Rangersissa. Samalla 4-3 kotivoitto Torontosta paransi joukkueen seuraennätystä parhaasta kauden aloituksesta ja nosti Rangersin koko NHL:n ykköspaikalle. Toronton Leo Komarov urakoi ykköskentässä ilman tehoja ja jäi tehotilastossa pykälän verran pakkaselle.

Calgaryn Karri Rämö pelasi tilastojen valossa vielä Raantaakin paremmin, mutta valitettavasti muu joukkue ei noussut samalle tasolle, kun Chicago pöllytti joukkuetta kotonaan lukemin 4-1. Viime matseissa hyvään lentoon päässyt Teuvo Teräväinen pelasi kolmosketjun laiturina, mikä näkyi myös tuloksissa. Teräväisen tilastomerkinnät jäivät kahteen laukaukseen kohti vastustajan maalia.

RAANTA JA RANGERS PAUKUTTAVAT ENNÄTYKSIÄ

New York Rangers voitti kotonaan Toronto Maple Leafsin 4-3 ja nousi koko NHL:n kärkipaikalle ohi Montreal Canadiensin ja Dallas Starsin. Antti Raanta otti jo neljännen voittonsa yhtä monessa pelissä, mikä on uusi seuraennätys. 23/26 torjunnallaan Rangersille voiton varmistanut Raanta on kautta aikojen ensimmäinen Rangers-veskari, joka on voittanut neljä ensimmäistä otteluaan seurassa.

Rangersin voitto oli jo yhdeksäs perättäinen. Joukkue on viimeksi voittanut yhdeksän perättäistä ottelua kaudella 1972-1973. Seuraennätys perättäisissä voitoissa on katkolla seuraavassa matsissa. Rangers on jo tehnyt uuden seuraennätyksen sekä pisteissä (30) että voitoissa (14) 18 ensimmäiseen peliin ja ennätys paranee luonnollisesti joka voitolla.

Katso Raannan otteita tästä:

RÄMÖN URAKOINTI VALUI HUKKAAN

Calgary Flamesin Karri Rämö kantaa ykkösveskarin vastuuta kuin mies konsanaan. Mikään taikuri mies ei kuitenkaan ole, joten apua kaivattaisiin vähän myös joukkuetovereilta. Viime yön 4-1 vierastappiossa Chicago Blackhawksille Rämö torjui 37/40 laukausta torjuntaprosentilla 92,5 %. Tällaisilla tilastoilla yleensä voitetaan pelejä, mutta Flames ei ollut lähelläkään.

Rämö piti maalinsa puhtaana avauserässä kotijoukkueen kovasta painostuksesta huolimatta. Chicago vei ensimmäisen erän laukaukset peräti 10-4. Rämön ainoa huono hetki sattui ottelun toiseen erään. Toisen erän alussa David Jones vei Calgaryn 1-0 johtoon, mutta muutaman minuutin päästä seurasi tyly kuitti. Patrik Kane, Marian Hossa ja Artemi Panarin maalasivat kahden minuutin sisään ja peli oli käytännössä ohi jo ennen puolta väliä. Chicagon kakkosmaalivahti Scott Darling pääsi toista erää lukuun ottamatta hävyttömän helpolla maalillaan. Darlingille kertyi yhteensä 25/26 torjuntaa, joista 11/12 toisessa erässä.

Viimeiset kuusi matsia tehoilla 2+4 porskuttanut Teuvo Teräväinen pelasi pienehkössä roolissa kolmoskentän laiturina ja jäi ilman tehopisteitä. Teräväiselle kertyi yhteensä neljätoista minuuttia peliaikaa, joista minuutin verran ylivoimaa. Teräväinen laukoi kahdesti kohti Rämöä.

Katso Rämön koppeja tästä:

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

Jäähypenkiltä loppuivat istumapaikat