NHL-blogi: Ilmiömäinen Tuukka Rask

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/09/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana viisi kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Tuukka Rask ja Kari Lehtonen. Antti Niemi odotteli vuoroaan penkillä. Rask oli illan kirkkain tähti 36/37 torjunnalla ja hänet valittiinkin ottelun ykköstähdeksi, kun Boston kukisti Islandersin vieraissa lukemin 1-2.

Myös Dallasin maalilla pelivuorossa ollut Lehtonen torjui 1-4 vierasvoiton Detroitista 21/22 torjunnalla, mutta ei tällä kertaa mahtunut tähdistöön huippupelistä huolimatta.

Ainoa suomalainen pistemies oli Dallasin Jyrki Jokipakka, joka oli toisena syöttäjänä 0-2 voittomaalissa. Detroitin Teemu Pulkkinen räiski tällä kertaa kuin haulikolla. Ties kuinka monesta yrityksestä kirjattiin vain kolme laukausta kohti maalia.

RASK USKOMATTOMASSA VIREESSÄ

Boston Bruinsin Tuukka Rask voitti New York Islandersin lähes yksinään, kun joukkueet kohtasivat New Yorkissa. Ykköstähdeksi valittu Rask torjui 36/37 laukausta torjuntaprosentilla 97,3 % ottelussa, jonka kenttätapahtumia Islanders hallitsi melko selkeästi. Bruins kairasi silti voiton numeroin 1-2.

– Olin hyvä tänään. Minusta tuntui tänään hyvältä, paremmalta kuin pitkään aikaan. Toivottavasti tunne säilyy seuraaviinkin peleihin, totesi Rask.

Boston voitti tasaisen ensimmäisen erän 0-1. Toisessa erässä painopiste alkoi siirtyä Bostonin puolustuspäätyyn, mutta senkin Boston vei 0-1. Kolmas erä olikin sitten aivan yhtä maalia. Islanders vei kolmannen erän laukaukset nimiinsä 13-6 ja pelasi kolmannessa erässä peräti kymmenen minuuttia ylivoimaa, joista lähes neljä minuuttia viidellä kolmea vastaan. Raskin ainoa takaiskumaali syntyi ajassa 53.18 Kevan Millerin ja Joonas Kemppaisen istuessa jäähypenkillä.

– Emme tehneet tätä itsellemme helpoksi, sanoi Rask joukkueestaan, joka pelasi jo kolmannen pelin neljään iltaan. – Otimme paljon jäähyjä ja he vain jatkoivat myllytystä. Sinnittelimme loppuun saakka ja saimme siitä palkinnon.

Katso Raskin kopit tästä:

KANE JA PANARIN KAATOIVAT EDMONTONIN

Chicago Blackhawksin tulokashyökkääjä Artemi Panarin valittiin ottelun ykköstähdeksi tehoilla 2+1 ja ketjukaveri Patrik Kane kakkostähdeksi tehoilla 1+3, kun joukkue kaatoi Edmonton Oilersin kotonaan 4-2. Kun joukkoon lisätään vielä kolmostähdeksi 34/36 torjunnalla valittu Corey Crawford, on turha enää muuta joukkuetta mainitakaan. Ottelun ratkaisijat olivat siinä.

Marian Hossan paluu aiheutti ketjumuutoksia, jotka näköjään toimivat ainakin kakkosketjun kohdalla. Teuvo Teräväinen pelasi nimellisesti ykkösketjussa, mutta vastuuta kertyi vain 13 minuuttia ilman tehoja.

LEHTONEN TAAS LIEKEISSÄ

Kahden suomalaisen huippumolarin peluuttaminen on toiminut Dallas Starsille paremmin kuin kukaan olisi arvannut. Joukkue on voittanut peräti 12 ensimmäisestä 15 pelistään, mikä on uusi seuraennätys. Aiempi ennätys, 10/15 voittoa, tuli Minnesota North Starsin nimellä kaudella 1980-81.

Tällä kertaa Lehtonen oli taas voiton takuumiehenä, kun joukkue otti 1-4 vierasvoiton Detroit Red Wingsista. Ottelu oli loppuun asti tasainen, sillä kaksi viimeistä maalia syntyivät tyhjiin. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 0-2 osuma syntyi jo ajassa 15.19. Jyrki Jokipakka sai syöttöpisteen voitto-osumaan. Teemu Pulkkinen laukoi tällä kertaa hehtaaripyssyllä. Pelkästään toisen erän alussa laskin puolisen tusinaa yritystä, mutta Pulkkiselle merkittiin koko ottelussa vain kolme laukausta kohti maalia.

Katso Lehtosen huippupeli tästä:

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.