NHL-blogi: Rinne syötti erikoisen maalin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kahdeksan suomalaista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joista torjuntavuorossa oli Nashvillen Pekka Rinne. Rinne sai tililleen syöttöpisteen ottelun avausmaalista ja torjui joukkueen jatkoajalle Winnipegin vieraana.

Kenttäpelaajista pisteillä olivat St. Louisin Jori Lehterä ja Edmontonin Lauri Korpikoski. Lisäksi San Josen Joonas Donskoi ratkaisi häikäisevällä rankkarisuorituksella voiton joukkueelleen Edmontonia vastaan. Lehterän maali oli joukkueelle laiha lohtu 1-4 kotitappiossa Carolinalle.

RINNE AVAUSMAALIN SYÖTTÄJÄNÄ

Nashville Predatorsin Pekka Rinne oli toisena syöttäjänä ottelun avausmaalissa, kun joukkue kohtasi vieraissa Winnipeg Jetsin. Winnipegin 5-4 jatkoaikavoittoon päättyneen kamppailun avausmaalin viimeisteli Kevin Fiala, joka nostettiin farmista suoraan Nashvillen ykkösketjuun piristämään superhankinta Ryan Johansenin hyökkäystehoja. Maali oli 19-vuotiaan sveitsiläistähden ensimmäinen NHL-maali ja ottelu vasta uran toinen NHL:ssä. Tuomarit eivät maalia aluksi havainneet ja se hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen.

Tilanteessa Johansen sai ensi kiekon Rinteeltä, nousi itse laukaisupaikalle ja yritti puikoista sisään. Jetsin Connor Hellebuyck torjui Johansenin laukauksen ja Fiala nosti kiekon maalin kattoon, josta se ponnahti niin nopeasti ulos, etteivät tuomarit huomanneet kiekon käyneen maalissa. Hellebuyck torjui jälkitilanteessa vielä Johansenin yrityksen upeasti ilmasta mailallaan, mutta turhaan. Maali oli syntynyt jo aiemmin.

Katso erikoinen maali tästä:

JOHANSEN ALOITTI KIRIN

Winnipegin 19-vuotias tanskalaistähti Nikolaj Ehlers vei joukkueen jo 4-1 johtoon kolmannen erän alkupuolella ja kotijoukkue näytti menevän menojaan. Rinne löi kuitenkin luukut kiinni ja Nashville tuli vielä tasoihin uuden supertähtensä Johansenin johdolla. Johansen viimeisteli 4-2 kavennusmaalin ylivoimalla ajassa 49.01 ja syötti 4-4 tasoitusmaalin ajassa 59.46. Johansen valittiin ottelun kolmostähdeksi tehoilla 1+2. Vieressä viilettänyt Fialakin esiintyi sen verran pirteästi, että kaksikko pelannee yhdessä jatkossakin. Rinne torjui ottelussa 19/24 laukausta.

Katso maalikooste tästä:

LEHTERÄ OSUI PITKÄSTÄ AIKAA

St. Louis Bluesin Jori Lehterän 12 ottelu maaliton putki sai päätöksensä 1-4 kotitappioon päättyneessä ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Ailahtelevaa kautta pelaavan Lehterän maali oli kolmas tehopiste yhtä monessa ottelussa ja neljäs viimeiseen viiteen peliin, joten pientä piristymistä on havaittavissa. Lehterän osuma oli kuitenkin laiha lohtu väsyneeltä ja alistuneelta vaikuttaneelle kotijoukkueelle.

– Meillä ei ole mitään annettavaa, meillä ei ole mitään, totesi valmentaja Ken Hitchcock. – Energiaa ei ole ja ajamme pelkillä höyryillä juuri nyt. Sen näki jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Lehterän maali syntyi maalin edestä irtokiekosta. Lehterä nosti Joel Edmundsonin laukauksen irtokiekon rystyllä maalin kattoon ja pilasi Carolinan Eddie Läckin nollapelin ajassa 47.33.

Katso Lehterän osuma tästä:

Lue myös:

Video: Donskoin upea rankkari ratkaisi

NHL-blogi: Korpisalon uran upein ilta

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa