NHL-blogi: Ristolainen kuumaa kamaa NHL:ssä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Buffalo Sabresin nuori suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on noussut tällä kaudella joukkueensa selkeäksi ykköspuolustajaksi ja on hyvillä otteillaan herättänyt laajalti kiinnostusta myös muissa joukkueissa. 21-vuotias Ristolainen on aivan eri pelaaja kuin viime kaudella ensimmäisen täyden NHL-kautensa läpi rämpinyt keltanokka. Hän on jo nyt rikkonut piste-ennätyksensä 31 tehopisteellä ja on joukkueensa toiseksi paras maalintekijä kahdeksalla maalilla.

Ristolaisen pakkipari Josh Gorges kehuu valmentaja Dan Bylsman tuomaa uutta pelitapaa ja -kuria koko joukkueen, myös Ristolaisen kehityksen taustana.

– Viime kaudella me höntyilimme joka puolella, eikä Ristolainen ollut poikkeus. Tällä kaudella hän on kontrolloinut peliään ja tehnyt perusasiat paremmin. Kun perusasiat ovat kunnossa, hänen taitonsa ja lahjakkuutensa pääsevät esiin. Vau, hän on todella erityinen pelaaja!

OSAA NYKYÄÄN MYÖS PUOLUSTAA

Viime kaudella Ristolainen oli tehotilastossa joukkueensa heikoin merkinnällä -32, eikä häntä kelpuutettu keväällä NHL-puolustajan statuksesta huolimatta Leijonien MM-joukkueeseen. Nyt hän on noussut yhdeksi todennäköisimmistä valinnoista syksyn World Cupiin, jossa kaikki parhaat kohtaavat.

– Puolustuspelini on kehittynyt eniten, toteaa Ristolainen. Pelaan jatkuvasti vastustajien parhaita vastaan ja olen mielestäni pärjännyt hyvin. Yritän silti kehittyä koko ajan ja pelejähän on vielä reilusti jäljellä.

Isokokoinen, mutta taitava ja luisteluvoimainen Ristolainen on vahvistunut tälle kaudelle ja on myös alkanut näyttää taklausvoimaansa entistä enemmän.

Katso kuinka Ristolainen niittaa Drew Doughtya:

YLIVOIMALLA PARHAIMMILLAAN

Valmentaja Bylsma toteaa Ristolaisesta seuraavasti:

– Hän on iso mies, joka osaa luistella. Hän käyttää kokoaan hyväkseen kaikilla pelin osa-alueilla. Vaikuttavinta on kuitenkin hänen halunsa ja intonsa kehittyä koko ajan paremmaksi.

Ristolainen on tällä kaudella ollut joukkueensa kantavia voimia myös ylivoimapelissä. Hän on viimeistellyt neljä ylivoimaosumaa ja syöttänyt peräti kahdeksan.

Katso Ristolaisen viimeisin YV-maali tästä:

RISTOLAINEN SYÖTTI MOLEMMAT ARIZONAA VASTAAN

Ristolainen valittiin ottelun kakkostähdeksi, kun Buffalo kaatoi vieraissa Arizona Coyotesin maalein 1-2. Ottelu oli erinomainen esimerkki Ristolaisen YV-taidoista, sillä hän syötti joukkueen molemmat maalit, joista kumpikin syntyi ylivoimalla. Erityisen hieno oli ykköstähdeksi valitun Jack Eichelin 1-0 maali, jonka hän kiskaisi viuhuvalla lämärillä suoraan Ristolaisen syötöstä ajassa 30.07. Jamie McGinnin 2-0 maali syntyi myös ottelun toisessa erässä, kun Ristolainen syötti kiekon siniviivalla Eichelille, joka löysi vapaana olevan McGinnin maalin kulmalta ja hän sutaisi kiekon kääntyessään puolivahingossa sisään. Ristolainen pelasi ottelussa yli puoli tuntia, istui yhden käytöskympin, taklasi kuudesti ja blokkasi kaksi laukausta. Ristolainen oli jäällä myös ainoan takaiskumaalin aikana. Käytöskymppi tuli tappelunpoikasesta Oliver Ekman-Larssonin kanssa.

Katso Eichelin YV-maali tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Lehterä iskussa

Video: Raskilta ilmiömäinen syöksykoppi – Komarov maalasi

Video: Korpisalo taas liekeissä – Hännikäinen palasi kaukaloon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa