NHL-blogi: Kemppainen loukkaantui

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/08/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä kuusi suomalaista ja lisäksi kolme veskaria vaihtopenkillä. Heidän joukossaan oli myös Minnesotan Niklas Bäckström, joka sai pitkästä aikaa pukea peliasun ylleen ykkösvahti Devan Dubnykin loukkaannuttua edellisessä ottelussa. Bostonin Tuukka Rask ja Nashvillen Pekka Rinne istuivat kumpikin katsomossa, kun Nashville käänsi 2-1 tappioaseman 2-3 vierasvoitoksi Bostonin kotikaukalossa. Suomalaisväriä toivat myös työmyyrät Joonas Kemppainen ja Miikka Salomäki, joista Bostonin Kemppainen loukkaantui ottelun alkupuolella ja Nashvillen Salomäki teki ottelussa paluun loukkaantumisen jälkeen. Molemmat jäivät ottelussa pisteittä.

Kierroksen ainoa suomalainen pistemies oli Mikael Granlund, jonka syöttämä 1-1 tasoitusmaali toi Minnesotalle lohtupisteen 2-1 jatkoaikatappiossa Coloradon vieraana. Molemmat takaiskut menivät Mikko Koivun johtaman Minnesotan kakkosvitjan piikkiin. Erik Haula hoiti tonttinsa nelosketjun sentterinä ilman takaiskuja. Buffalon Rasmus Ristolainen sai taas rajusti vastuuta, kun joukkue hävisi Vancouverille vieraissa lukemin 5-2. Ristolainen pelasi ottelussa 24 minuuttia, joista vajaat kaksi minuuttia ylivoimaa ja peräti kuusi minuuttia alivoimaa.

JOSILTA UPEA SYÖKSYMAALI

Nashville Predatorsin Roman Josi valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi, kun joukkue kohtasi vieraissa Boston Bruinsin. Josi viimeisteli ottelussa kaksi ylivoimamaalia, joista jälkimmäinen oli varsinainen herkkupala. Josin 2-2 tasoitusosuma syntyi täydellisellä soololla, kun Bostonin Zdeno Chara yritti purkukiekkoa laidan kautta. Josi katkaisi purkukiekon siniviivalla, purjehti itse maalille ja laittoi maalivahti Jonas Gustavssonin jalkakampista huolimatta kiekon sisään ilmalentonsa aikana.

Katso Josin soolomaali tästä:

SALOMÄELTÄ VAHVA PALUU, KEMPPAISEN PELI LOPPUI LYHYEEN

Gustavssonilla oli muutoinkin hikinen ilta, sillä vierasjoukkue voitti laukaisutilaston peräti 17-33. Gustavsson oli lähes 91 % torjuntaprosentilla selvästi varmempi kuin Nashvillen Carter Hutton, joka torjui vain 15/17 laukausta torjuntaprosentilla 88 %. Voitaneen siis sanoa, että Nashville voitti maalivahdista huolimatta.

Bostonin Joonas Kemppainen pelasi ottelussa vaivaiset kolme minuuttia loukkaantumisen vuoksi. Hän loukkaantui jo kolmannessa vaihdossaan, kokeili toisessa erässä vielä pari vaihtoa, mutta ei pystynyt enää jatkamaan peliä. Loukkaantumisen syytä tai vakavuutta ei ole kerrottu.

– Rosterimme kapeni, kun Kemppainen ei pystynyt jatkamaan, totesi valmentaja Claude Julien. – Osa pelaajistamme kantoi kohtuutonta kuormaa tänään, varsinkin alivoimalla.

Miikka Salomäki teki vahvan paluun Nashvillen kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Salomäki pelasi ottelussa reilut kaksitoista minuuttia, joista vajaat puolitoista minuuttia alivoimalla. Salomäki laukoi kerran kohti Bostonin maalia ja taklasi kahdesti.

Katso matsin parhaat palat tästä:

GRANLUND SYÖTTI LOHTUPISTEEN WILDILLE

Minnesota Wildin Mikael Granlund oli koko NHL-kierroksen ainoa suomalainen pistemies. Hän syötti Colorado Avalanchea vastaan käydyn vierasottelun 1-1 tasoitusmaalin, jolla Wild sai arvokkaan vieraspisteen mukaansa. Kaksi pistettä Coloradolle ratkaisi ottelun ykköstähdeksi valittu John Mitchell jatkoajalla. Mikko Koivu oli jäällä molempien takaiskujen aikana.

Katso maalikooste tästä:

Lue myös:

Video: Pekka teki sen taas – uskomaton mailatorjunta

NHL-blogi: Lehtonen palasi suoraan huipulle

NHL-blogi: Calgaryssa unelmakoppeja, Barkov kellisti Columbuksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa