NHL-blogi: Sashan paluu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana kuusi suomalaista. Teemu Pulkkinen nousi takaisin Detroitin kokonpanoon ja laukoi viidesti kohti Ottawan maalia ilman tehoja. Jori Lehterä tiputettiin St.Louisin kakkoskenttään ja hänkin jäi tehoitta Winnipegiä vastaan. Anaheimin Sami Vatanen laukoi yhden kauden komeimmista osumista Carolinan verkkoon.

Suurin suomalaisuutinen oli Floridan Alexander Barkovin odotettu paluu kaukaloon. Mies lunasti odotukset loistavilla otteillaan, jotka sytyttivät koko joukkueen. Barkov itse ei päässyt pisteille 1-0 kotivoittoon päättyneessä paikallisväännössä Tampaa vastaan, vaikka paikkoja olikin.

BARKOV SYTYTTI YKKÖSKETJUN JA JUSSI JOKISEN

Florida Panthersin Alexander ”Sasha” Barkov palasi viime yönä tositoimiin kymmenen pelin huilin jälkeen. Barkov mursi oikean käden ranteensa ja on viime viikkoon saakka pystynyt harjoittelemaan lähinnä punttisalilla. Huhut kertovatkin, että voimatasot ovat tapissa. Aivan täydessä kunnossa ei Barkovin ranne tainnut olla, sillä vahvana aloittajana tunnettu Barkov hävisi peräti 80 % aloituksistaan ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Barkov pelasi ottelussa 21 minuuttia, joista pari minuuttia ylivoimaa ja minuutin verran alivoimaa.

– Mahtavaa, totesi valmentaja Gerard Gallant Barkovin esityksestä. – Aloitukset eivät olleet kummoisia, olihan tämä ensimmäinen peli aikoihin. Muuten hän oli vahva ja todella hyvä.

Maalipaikkoja syntyi sekä Barkoville itselleen että ketjukavereille. Barkovilla oli kolme hyvää paikkaa maalin kulmalta ja ketjukaverit Jaromir Jagr ja Jonathan Huberdeau pääsivät myös yrittämään Lightning-veskari Andrei Vasilevskiyn ohittamista useamman kerran. 1-0 kotivoittoon päättyneen ottelun ainoa maali syntyi kuitenkin vasta 18 sekuntia ennen päätössummeria. Huberdeau ja Jagr merkittiin syöttäjiksi Aaron Ekbladin onnekkaaseen maaliin, joka syntyi, kun Ekbladin löysä rannelaukaus muutti suuntaa Tampa-puolustaja Viktor Hedmanin luistimesta. Ekbladin onnenkantamoinen vei edellisen kohtaamisen jatkoajalle, joten tuuria miehellä riittää.

– Ekbladin kannattaisi lotota, totesi Lightningin valmentaja Jon Cooper matsin jälkeen.

Jussi Jokinen oli myös erittäin pirteällä pelipäällä. Hän laukoi ahkerasti ja laukauksista viisi osui kohti maalia. Jokinen oli joukkueensa paras aloittaja aloitusprosentilla 71 %. Peliaikaa kertyi vajaat 19 minuuttia, joista pari minuuttia ylivoimaa ja lähes saman verran alivoimaa. Lightningin Valtteri Filppula voitti 75 % aloituksistaan.

Katso Barkovin otteita tästä:

VATASEN UPEA MAALI RATKAISI VOITON DUCKSILLE

Sami Vatanen teki ottelun 1-2 voittomaalin, kun Anaheim Ducks voitti vieraissa Carolina Hurricanesin maalein 1-4. Vatanen on joukkueensa toiseksi paras maalintekijä kauden neljällä osumallaan. Tällä kertaa pisteittä jääneellä Corey Perryllä on kasassa viisi häkkiä. Supertähti Ryan Getzlaf osui Carolinaa vastaan vasta kauden ensimmäisensä, kun hän pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin minuuttia ennen ottelun loppua.

Vatasen maali syntyi ajassa 33.08 Ryan Getzlafin ja ottelun ykköstähdeksi tehoilla 1+2 valitun Carl Hagelinin syötöistä. Vatanen nykäisi ensin lämäriharhautuksella vastustajan puolustajan Ron Hainseyn polvilleen, kiersi sivuun ja laittoi kiekon viuhuvalla ranteella ohi Carolina-veskari Eddie Lackin. Vatanen pelasi ottelussa 19 minuuttia, joista vajaat kolme minuuttia alivoimaa. Laukauksia kertyi vain yksi, mutta sehän riitti tällä kertaa.

Katso Vatasen maali ja muut tähtihetket tästä:

Lue myös:

Rämö loisti tähdistössä!

Sääntömuutoksia, joilla saadaan maalimääriä nousuun NHL:ssä!