NHL-blogi: Jokipakka katsomon kautta tähdistöön

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kuusitoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia, joista aloitusvuorossa olivat Dallasin Antti Niemi, Calgaryn Karri Rämö, Nashvillen Pekka Rinne ja Bostonin Tuukka Rask. Lisäksi Columbusin Joonas Korpisalo otettiin kentälle puolessa välissä 2-4 tappiota Calgarylle. Korpisalo ehti torjua 12/14 laukausta ottelussa, jossa Rämö torjui voitokkaasti 27/29 laukausta. Niemi nappasi 23/25 torjunnalla 3-2 kotivoiton Edmontonista.

Raskin 23/26 torjuntaa eivät riittäneet kotikaukalossa voittoon Vancouveria vastaan, vaan takkiin tuli maalein 2-4. Daniel Sedin siirtyi illan ensimmäisellä maalillaan Vancouverin kaikkien aikojen maalintekijäksi 347. osumallaan ohi Markus Näslundin. Sedin viimeisteli vielä maalin numero 348 tyhjään maaliin.

Suomalaisista kenttäpelaajista Minnesotan Erik Haula ja Dallasin Jyrki Jokipakka onnistuivat maalinteossa ja lisäksi viisi suomalaista sai syöttöpisteen tililleen.

SUOMALAISPAKIT RINNAKKAIN – JOKIPAKKA KATSOMOSTA TÄHDISTÖÖN

Dallas Starsin Jyrki Jokipakka istui pari peliä katsomossa ja nostettiin viime yön Edmonton Oilersia vastaan käydyn kotiottelun kokoonpanoon Esa Lindellin rinnalle kolmospakkipariin. Valmentaja Lindy Ruffin veto oli mainio, sillä suomalaispakkipari loisti sekä puolustus- että hyökkäyspäädyssä. Ottelun kakkostähdeksi valittu Jokipakka viimeisteli kaksi maalia, joista ensimmäinen kuitenkin hylättiin valmentajahaaston jälkeen paitsiona. Lisäksi hän laukoi kerran kohti maalia, taklasi kahdesti ja blokkasi kaksi laukausta. Lindell laukoi kerran kohti maalia, taklasi kerran ja blokkasi kolme laukausta. Antti Niemi torjui 23/25 laukausta 3-2 kotivoittoon päättyneessä ottelussa.

– Hän oli todella hyvä. Hän pelasi fyysistä peliä, totesi Ruff Jokipakasta. – Tietysti olisimme halunneet, että se maali hyväksytään. Meillä on nyt tullut pari tuollaista, joissa on menty paitsioon. Se on mentaalipuolen virhe. Minusta siinä olisi voitu pysyä poiskin paitsiosta, mutta joka tapauksessa Jokipakka oli todella hyvä.

Jokipakan hyväksytty 3-1 voittomaali syntyi ranteella siniviivalta ajassa 37.19 Cody Eakinin ja ottelun ykköstähdeksi valitun Jason Spezzan syötöistä. Maalisyötön lisäksi Spezza viimeisteli ottelun avausmaalin. Iiro Pakarinen viiletti Edmontonin kolmoskentässä reilut viisitoista minuuttia ja sai vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin. Tehoja ei tullut, mutta tilastoihin merkittiin neljä laukausta, kaksi taklausta ja yksi blokattu laukaus.

Katso ottelun parhaat palat tästä:

RINNE LOISTI VIERASKAUKALOSSA – ARMIA SYÖTTI KOTIJOUKKUEEN AINOKAISEN

Nashville Predatorsin Pekka Rinne oli ottelun kiistaton ykköstähti 26/27 torjunnalla, kun joukkue haki 1-4 vierasvoiton Winnipeg Jetsin kotikaukalosta. Nashvillen kohuhankinta Ryan Johansen valittiin kakkostähdeksi tehoilla 1+1.

Joel Armia syötti Nikolaj Ehlersin ajassa 4.16 viimeistelemän ottelun avausmaalin, joka jäi ottelussa Rinteen ainoaksi takaiskuksi. Armian tarkka pystysyöttö omalta puolustusalueelta hyökkäyssiniselle vapautti Ehlersin läpiajoon ja hän nosti kiekon läheltä etuyläkulmaan Rinteen räpylän yli.

Katso parhaat palat tästä:

HAULA MAALASI ALIVOIMALLA KOIVUN UPEASTA SYÖTÖSTÄ

Minnesota Wild katkaisi viiden ottelun tappioputkensa 0-3 vierasvoitolla Los Angeles Kingsistä. Ykköstähdeksi valittu Darcy Kuemper torjui 32/32 laukausta ja kakkostähdeksi valittu Mikko Koivu syötti Erik Haulan ajassa 45.04 viimeistelemän alivoimamaalin, joka sinetöi ottelun loppulukemat. Koivu ajoi 2-1 hyökkäyksessä vasempaan laitaan ja vei pakin ja veskarin mukanaan. Oikea-aikainen poikittaissyöttö jätti Haulalle tyhjän maalin, eikä mies erehtynyt.

Katso Haulan maali tästä:

Lue myös:
VIDEO: Näin sujuu NHL-pelaajien ja taitoluistelijoiden yhteiset treenit
NHL-blogi: Mestari viilettää voitosta voittoon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa