NHL-blogi: Suomalaiset säkenöivät tähdistöissä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 25/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana peräti neljätoista kenttäpelaajaa. Pisteille heistä pääsi kaikkiaan seitsemän. San Josen Joonas Donskoi ja Minnesotan Mikko Koivu saivat syöttöpisteen tililleen. Koivulle illan ottelu oli uran 700. NHL-kamppailu.

Maalinteossa onnistuivat Mikael Granlund, Aleksander Barkov, Jussi JokinenTeemu Pulkkinen ja Jori Lehterä. Granlund valittiin kakkostähdeksi, Jokinen kolmostähdeksi ja Pulkkinen ykköstähdeksi tehoilla 1+1. Pulkkinen ratkaisi St. Louisin ja Detroitin välisen kamppailun ylivoimalla jakoajan viimeisellä minuutilla. Pulkkisen lämärimaali oli yksi kauden upeimpia suomalaismaaleja.

PULKKISEN HIRVITTÄVÄ POMMI RATKAISI

Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen nostettiin kakkosketjuun Pavel Datsyukin ja Brad Richardsin rinnalle otteluun St. Louis Bluesia vastaan. Ykköstähdeksi valittu Pulkkinen vastasi huutoon pelaamalla yhden uransa hienoimmista peleistä. Koko uusittu kakkosvitja oli mukana ottelun avausmaalissa, jonka Datsyuk viimeisteli Richardsin ja Pulkkisen syötöistä. Vain vajaat kaksitoista minuuttia pelannut Pulkkinen viimeisteli itse ottelun ratkaisun jatkoajalla.

3-4 jatkoaikamaali syntyi ylivoimalla ajassa 64.42, kun Richards sai Tomas Tatarilta kiekon viivaan, luisteli keskemmälle ja antoi täydellisen jättösyötön Pulkkiselle, joka oli liikkunut Richardsin tyhjentämään tilaan. Pulkkinen pamautti yhden kauden komeimmista lämäripommeista suoraan ylähyllylle ja peli päättyi siihen.

Bluesin Jori Lehterä pelasi ykkösketjussa Vladimir Tarasenkon rinnalla. Tutkapari toimi taas ja molemmat viimeistelivät yhden osuman. Lehterän 2-1 johtomaali syntyi ajassa 14.50 Jay Bouwmeesterin ja Tarasenkon syötöistä.

Katso Teemun ja Jorin maalit tästä:

BARKOV JA JOKINEN LIEKEISSÄ

Florida Panthersin Jussi Jokinen valittiin 4-5 jatkoaikatappiosta huolimatta ottelun kolmostähdeksi tehoilla 1+1, kun Florida hävisi kotonaan New York Rangersille. Jokinen oli toisena syöttäjänä Nick Bjugstadin 1-1 maalissa ja viimeisteli itse 2-2 tasoitusosuman.

Alexander Barkov ja Jaromir Jagr jatkoivat lentoaan. Tutkapari on ollut hirvittävässä vedossa sen jälkeen, kun Barkov palasi sairaslomalta. Nyt kaksikko vei Floridan jatkoajalle ja villitsi kotiyleisön syöttämällä toistensa maalit vajaan minuutin sisään. Barkovin 4-3 ylivoimamaali syntyi ajassa 57.32 ja Jagrin 4-4 tasoitusmaali ajassa 58.11. Ottelun ykköstähdeksi arvostettu Rick Nash kuitenkin ratkaisi ottelun jatkoajalla Rangersille.

Katso maalikimara tästä:

MIKKE TÄHDISTÖSSÄ MIKON JUHLAOTTELUSSA

Minnesota Wild juhlisti Mikko Koivun uran 700. NHL-ottelua komealla 4-0 kotivoitolla Nashville Predatorsista. Ottelun kakkostähdeksi arvostettu Mikael Granlund syötti ykköstähti Ryan Suterin viimeistelemän ottelun avausmaalin ja viimeisteli itse 2-0 osuman reboundista. Koivu ja Suter olivat syöttäjinä Jonas Brodinin 3-0 osumassa. Erik Haula jäi tällä kertaa pisteittä.

Nashvillen Pekka Rinteelle kertyi ottelussa 23/27 torjuntaa. Miikka Salomäki ei mahtunut kokoonpanoon.

Katso maalikooste tästä:

Lue myös:

KUVA: Dallas Starsin suomalaisvahdin pelipaidassa oli jotain normaalista poikkeavaa

Video: Lehterä sairaalaan, Määttä jyrättiin!

Expektin kova trio – mistä on kyse Brotherpuckersissa?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa