NHL-blogi: Rämö ja Rask ottivat unelmatorjunnat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/05/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä toista kymmentä suomalaista, mutta tilastojen valossa kierros oli suomalaisittain vaisu. Ainoa pistemies oli Buffalon Rasmus Ristolainen, joka syötti 1-1 tasoitusmaalin, kun joukkue kellisti kotonaan Arizonan maalein 5-2.

Muutama suomalainen huippusuoritus kierroksella kuitenkin nähtiin. Floridan Aleksander Barkov yllätti Sergei Bobrovskin komealla rystynostolla rangaistuslaukauskilpailussa ja ratkaisi joukkueelleen kaksi pistettä vierasottelusta Columbusta vastaan.

Calgaryssa suomalaisfanit saivat aluksi pettyä, kun suomalaisvahtien taisto ei näyttänyt toteutuvan. Jonas Gustavsson aloitti Bostonin maalilla ja Tuukka Rask teroitti kynsiään vaihtoaitiossa. Karri Rämö aloitti Calgaryn maalilla ja torjui ottelussa 5-4 jatkoaikavoiton. Rask päästettiin irti toisen erän alussa, kun Gustavsson oli päästänyt kolme maalia yhdestätoista laukauksesta. Rask torjui ottelussa 24/26 laukausta ja Rämö 34/38 laukausta.

BARKOV RATKAISI VOITON

Columbus Blue Jacketsin ja Florida Panthersin kohtaaminen oli kahden väsyneen joukkueen puurtamista, jossa maalivahdit nousivat pääosaan. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät 1-1 lukemissa.

– Energiatasot olivat alhaalla, mutta pelasimme hienon ensimmäisen erän, totesi valmentaja Gerard Gallant voiton jälkeen.

Floridan Al Montoya valittiin ottelun ykköstähdeksi 22/23 torjunnalla ja Columbusin Sergei Bobrovsky kakkostähdeksi 31/32 torjunnalla. Ottelun kolmostähti oli Floridan ainokaisen puolivahingossa ruiskaissut Vincent Trocheck. Sekä Trochekin 0-1 johtomaali että Michael Caputin tasoitusosuma syntyivät ottelun toisessa erässä.

Rangaistuslaukauskilpailussa Jonathan Huberdeau vei Floridan jatkokierroksille tasoittamalla kolmannen kierroksen osumallaan. Neljännellä kierroksella Columbusin Boone Jenner epäonnistui omassa yrityksessään ja Aleksander Barkov ratkaisi vierasvoiton nostamalla kiekon rystyltä maalin kattoon.

Katso Barkovin kikka tästä:

RASK PAIKKASI BOSTONILLE PISTEEN

Boston Bruinsin Jonas Gustavssonilla oli vaikea ilta, kun joukkue hävisi vieraissa Calgary Flamesille lukemin 5-4 rangaistuslaukauskisan jälkeen. Gustavsson päästi Calgaryn kolme ensimmäistä osumaa vain yhdestätoista laukauksesta ja luisteli vaihtoon toisen erän alussa. Tilalle luistellut Tuukka Rask nappasi ottelussa 24/26 torjuntaa ja nosti Bostonin jatkoajalle, jonka ratkaisi ykköstähdeksi tehoilla 3+1 valittu Johnny Gaudreau. Raskin illan komein suoritus nähtiin jatkoajan alussa, kun hän ryösti läpiajoon päässeen T.J. Brodien upealla jalkavenytyksellä.

Katso Raskin venytys tästä:

RÄMÖ URAKOI VOITON

Karri Rämö teki pitkin iltaa hyvää työtä ja otti tärkeitä torjuntoja. Neljä maalia meni selän taakse, mutta 34/38 torjuntaa on ihan kunnioitettava tilasto. Kun ottelun toista erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia, ilmoittautui Rämö taas kerran komeimpien torjuntojen kisaan. Brad Marchand purjehti vasemmasta laidasta sisään ja ajoi maalille saakka. Marchand syötti maalin kulmalle Brett Connollylle, jolla oli tyhjä maali edessään. Rämö ehti kuitenkin räpylöineen väliin tiikeriloikalla ja nappasi kiekon hanskaansa.

Katso maalikooste tästä (Rämön haamukoppi ajassa 2.30 min):

Lue myös:

Video: Pekka teki sen taas – uskomaton mailatorjunta

NHL-blogi: Lehtonen palasi suoraan huipulle

 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa