Pittsburgh Penguins menetti monta avainpelaaja - Se ei kuitenkaan pysäytä mestaruusjunaa?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 09/12/2017
Jaa tämä...

Pittsburgh Penguinsilla on tällä kaudella mahdollisuus nousta, New York Islandersin menestys vuosien 1980-83 jälkeen, ensimmäisenä seurana kolmen perättäisen Stanley Cupin voittajaksi. Joukkueen avainpelaajat Sidney Crosby, Evgeni Malkin ja Phil Kessel jatkavat seurassa, mutta pingviinit ovat menettäneet hieman syvyyttään kahteen edelliseen kauteen nähden.

Isoja menetyksiä kuten Nick Bonino ja Chris Kunitz

Pittsburgh Penguinsin kokoonpano oli viime kaudella lähes sama kuin mestaruuteen päättyneellä kaudella 2015 – 16, mikä oli yksi avaintekijä seuran viime kaudenkin menestyksessä. Tällä kaudella on kuitenkin edessä uusi tilanne, kun joukkue menetti usean tärkeän palasen palapelistään. Muun muassa hyökkääjät Nick Bonino, Chris Kunitz, Matt Cullen ja puolustajat Trevor Daley, Ron Hainsey, ja Mark Streit kiekkoilevat ensi kaudella muissa seuroissa, eikä Pens ole pystynyt suoraan paikkaamaan näitä menetyksiä pelaajamarkkinoilta. Tulijan puolen merkittävät nimet Ryan Reeves ja Matt Hunwick ei täytä mitenkään edellä mainitun kuusikon saappaita. St. Louis Blues fanien suosikki Reeves tuokin joukkueeseen lähinnä kovuutta ja pelotteen vastustajille olla jatkossa telomatta Malkinin ja Crosbyn kaltaisia tähtiä.

 

Nouseeko Daniel Sprong uudeksi supertähdeksi?

Pingviinilaumaan on noussut kahden edellisen kauden aikana hyvällä menestyksellä muutamia nuoria pelaajia, jotka ovat saavuttaneet potentiaalinsa esiintyä NHL-jäillä illasta toiseen. Esimerkkejä tällaisista pelaajista ovat Jake Guentzel, Conor Sheary ja Bryan Rust. Tällä kaudella nousua pelaavaan kokoonpanoon odotetaan 20 – vuotiaalta Daniel Sprongilta. Mies iski viime kaudella juniorisarjassa 31 otteluissa tehot 32 + 27 = 59 ja hän on itse valmis ottamaan paikkansa: ”Menen mukaan leiritykseen ja pelaan itseni sisään. Sain tilaisuuden ja pidän huolta, että otan kaiken hyödyn irti siitä.”

Antti Niemi – Rooli Matt Murrayn varamiehenä

Suomalaisista Pittsburghia edustaa ensi kaudella nuori tykki Olli Määttä sekä hieman yllättäenkin seuraan siirtynyt maalivahti Antti Niemi. Kokenut, Stanly Cupinkin voittanut, Niemi teki kesällä yhden vuoden ja 700 000$ arvoisen diilin seuran kanssa. Miehen rooli tulee todennäköisesti olemaan vain satunnaisia runkosarjapelejä saava vara-maalivahti. Mahdollisissa pudotuspeleissä luotetaan ilman suurempia katastrofeja vain Murrayn panokseen. Niemellä onkin mielenkiintoinen ja hankala paikka ansaita joukkueen luottamus melkein ikonin asemaan nousseen Marc-Andre Fleuryn tilalla.

Ennuste

Voiko Pittsburgh Penguins voittaa kolmannen perättäisen mestaruuden? Kyllä. Tapahtuuko se? Ehkä. Joukkue jonka riveissä pelaa yhtä aikaa Sidney Crosby ja Evgeni Malkin on automaattisesti yksi mestarisuosikeista. Avain kysymyksiä kaudelle onkin se, että pystyykö Matt Murray pelaamaan läpi kauden loistavalla tasolla, pysyykö ykköspuolustaja Kris Letang terveenä ja pystyvätkö nuoret pelaajat pelaamaan koko sydämellään ja sielullaan joukkueen eteen kuten Matt Cullen ja muut konkarit ovat tehneet?

Veikkaussivut.com ennustaa että Pittsburgh Penguins painelee tälläkin kaudella heittämällä pudotuspeleihin ja ensimmäinenkin kierros on vain suupala. Tämän jälkeen iskee kuitenkin mestaruuskrapula, ja koneesta loppuu bensa.

Lue myös: 

LOPPUUKO NÄIDEN NHL-PELAAJIEN URA KAUTEEN 2017-18

VENÄLÄINEN NHL-SUPERTÄHTI VALMIINA ENSI KAUTEEN