NHL-tähden aivovamma tiedettyä vakavempi - ei pystynyt puhumaan kolmeen päivään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/01/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 1.6.2015

NHL-seura New York Rangersin norjalaistähti Mats Zuccarello sai joukkuekaverinsa Ryan McDonaghin laukoman kiekon päähänsä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

New York Rangers piti maanantaina perinteisen päätösmediatilaisuutensa sen jälkeen, kun ryhmä oli hävinnyt viime perjantaina Tampa Bay Lightningille konferenssifinaalisarjan seitsemännessä ottelussa.

Seura paljasti päätösmediatilaisuudessa, että Zuccarello sai hyvin ikävässä tilanteessa kallomurtuman ja aivoruhjeen. Vamma oli niin vakava, että hän menetti hetkellisesti puhekykynsä ja käy edelleen puheterapeutilla saadakseen puhekykynsä pysyvästi takaisin. Hän oli kolme päivää täysin puhekyvytön. Lisäksi norjalaistähti menetti motoriikan toisesta kädestään.

Zuccarello teki tällä kaudella NHL:n runkosarjassa 78 ottelussa tehot 15+34 ja ehti ennen loukkaantumistaan hankkia viidessä pudotuspeliottelussa kaksi syöttöpistettä.

Norjalaispelaaja on edustanut maataan useissa maailmanmestaruusturnauksissa. Hän edusti myös maataan Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
NHL-mestari ratkeaa juhannukseen mennessä!