NHL:n mestarijoukkue palasiksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 24.6.2015

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Chicago Blackhawks tulee hajoamaan palasiksi ennen seuraavan kauden käynnistymistä. Tiistaina julistettiin palkkakatto, mikä tulee tietämään mestaruuden voittaneelle ryhmälle vaikeuksia.

Chicago sitonut suuren summan vain 14 pelaajaan

NHL:n palkkakatto on kaudella 2015-2016 71,4 miljoonaa dollaria. Mestaruuden päättyneellä kaudella voittanut Chicago Blackhawks on tällä hetkellä tilanteessa, jossa vain 14 pelaajaan on sidottuna jo 65 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaakin, että edessä on pelaajakauppoja, jotta joukkue mahtuu palkkakaton alle.

– Olemme kaikki melko realisteja sen suhteen, mitä mahtaa tapahtua, Chicagon kapteeni Jonathan Toews totesi NHL.comille.

Chicagon palkkakattovaikeudet johtuvat osittain siitä, että mestaruuden voittaneen ryhmän suurimmat tähdet, Toews ja Patrick Kane saivat suuret palkankorotukset sopimuksiinsa. Kyseiset palkankorotukset astuvat voimaan juuri ensi kauden alla. Toewsin ja Kanen uudet sopimukset rasittavat palkkakattoa kumpainenkin 10,5 miljoonan dollarin edestä kautta kohti. Aikaisempi summa oli hädin tuskin kuusi miljoonaa dollaria.

Chicago ei ole ensimmäistä kertaa hankalan tilanteen edessä. Vuoden 2010 mestaruuden jälkeen seurasta lähtivät esimerkiksi Andrew Ladd, Dustin Byufglien, Kris Versteeg, Antti Niemi ja Brent Sopel.

– Yhtäkkiä tämä tuntuu samanlaiselta kuin 2010. Tämä on vaikeaa joukkueelle ja joillekin kavereille, joista meidän täytyy luopua.

Kimmo Timonen neuvotellut työtarjouksesta Philadelphian kanssa

Brad Richards, Antoine Vermette, Johnny Oudya ja Michael Rozsival tulevat vapaiksi agenteiksi, eikä konkaripelaajien jatko näytä todennäköiseltä. Samaan kastiin kuuluu Kimmo Timonen, joka lopetti mahtavan uransa tähän kauteen. Timonen on keskustellut mahdollista työtehtävistä Philadelphia Flyersin kanssa. Vaikka pelaajana ura onkin nyt ohitse, Kimmo haluaa varmasti pysyä jääkiekon parissa ja hän onkin ehtinyt neuvottelemaan tulevista työtarjouksista Flyers-pomo Ron Hextallin kanssa.

Maalivahti Antti Raanta saattaa päätyä kauppatavaraksi. Näin kertovat esimerkiksi Chicago Tribune -lehti ja kanadalaismedia TSN.

Lisäksi huhuissa mahdollista kauppatavaraa ovat Patrick Sharp ja Bryan Bickell. Heistä suurempi palkka on Sharpilla, joka tienaa vajaa kuusi miljoonaa.

Toews kuitenkin uskoo, että kolmella mestaruudella viidessä vuodessa uudeksi NHL-dynastiaksi noussut Chicago nousee tästäkin.

– Tietysti se on valitettavaa, että juuri kun koimme Stanley Cupin voittamisen yhdessä meidän täytyy siirtää fokus joukkuekaverien menettämiseen. Se ei ole mukavaa, mutta se kuuluu tähän peliin.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
NHL:n jatkoaikasääntö muuttumassa radikaalisti!
VIDEO: NHL-seurat sanasodassa Twitterissä!