VIDEO: Australian avoimet päättyi tutun pelaajan mestaruuteen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 17/03/2018
Jaa tämä...

Australiassa on kauden ensimmäinen Grand Slam-turnaus saatu päätökseen.

Serbian Novak Djokovic voitti tenniksen kauden ensimmäisen Grand Slam-turnauksen kaatamalla loppuottelussa skotlantilaisen Andy Murrayn suoraan kolmessa erässä. Erälukemat olivat 6-1, 7-5, 7-6. Noin kolme tuntia kestänyt loppuottelu oli odotetusti serbialaisen hallintaa, vaikka kaksi viimeisintä erää olivatkin tuloksellisesti tasaisia.

Djokovic on voittanut Australian avoimet nyt jo kuusi kertaa. Hän nousi jakamaan Australian avointen voittoennätyksen Roy Emersonin kanssa.

Djokovic on kaatanut juuri Melbournessa Murrayn loppuottelussa myös 2011, 2013 ja 2015. Murray on hävinnyt Australiassa kaikki viisi pelaamaansa kaksinpelin loppuottelua.

– Kova onni tänään, Andy. Olen varma, että saat vielä uusia mahdollisuuksia voittaa tämä palkinto, Djokovic halusi todeta skotlantilaiselle.

Murraylle tappio Melbournessa ei ollut todennäköisesti raskain asia, vaikka hän näyttikin kahdessa viimeisessä erässä lujaa taistelutahtoa.

– Onnittelut Novakille. Kuusi mestaruutta on uskomatonta. Hän on näyttänyt hienoa tasaisuutta. Hyvää työtä, Murray sanoi kenttähaastattelussa.

Murray liikuttui nostaessaan kiitospuheessaan esille vaimonsa Kim Searsin, joka odottaa pariskunnalle esikoista. Lapsi on syntymässä aivan lähiaikoina.

– Vaimolleni Kimille, joka katsoo tätä kotona: Olet ollut legenda. Tulen kotiin ensimmäisellä lennolla.

Lisäksi Murrayn appiukko Nigel Sears oli saanut aikaisemmassa turnauksen vaiheessa sairaskohtauksen.

Tenniskausi jatkuu ATP-turnausten osalta Montpellierissä, Sofiassa ja Quitossa. Kaksi edellämainituista turnauksista pelataan sisäkentillä, kun taas Quitossa pelataan massakentällä.

Peliyhtiö Unibet lähettää tulevallakin viikolla runsaasti ATP-tennistä live stream-lähetyksenä.

Lue myös:
VIDEO: Sveitsiläinen tennistähti saavutti jälleen uuden rajapyykin
VIDEO: Tennistähti rajussa laskussa – tiedossa valmentajan vaihto?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa