Palloliitolla kokous tiistaina – miten käy Paatelaisen?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 14.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Palloliitossa keskustellaan maajoukkueen tilasta- ei valmentajasta

Jalkapallon EM-karsinnoissa pahasti epäonnistuneen Suomen jalkapallomaajoukkueen tilanteesta keskustellaan seuraavan kerran tarkemmin tulevana tiistaina, jolloin Palloliitto kokoontuu. Palloliitosta kuitenkin vahvistetaan, että kokouksessa ei ole lähtökohtaisesti tarkoitus käsitellä päävalmentaja Mixu Paatelaisen jatkoa maajoukkueessa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsinnat ovat käytännössä ohitse, vaikka otteluita on edelleen pelaamatta. Sinivalkoiset olivat eilen Helsingin Olympiastadionilla pelatussa ottelussa Unkaria vastaan pakkovoiton edessä, mutta Mixu Paatelaisen ryhmä koki kotiyleisönsä edessä tappion maalein 0-1. Tulos katkaisi viimeisetkin siivet Suomen jatkohaaveilta.

Kannattajat: Mixun päätä vadille

Suomen kannattajat ovat vaatineet Paatelaisen eroamista. Unkaria vastaan pelatussa ottelussa kannattajat toivatkin näkemyksensä vahvasti esille myös kamppailun aikana. Paatelainen ei täysin ymmärtänyt kannattajien toimintaa toteamalla, että Suomi tarvitsisi mahdollisimman paljon kannustusta. Karu fakta on kuitenkin se, että jopa Färsaaret ovat keränneet enemmän pisteitä kuin sinivalkoiset ja se on jo jonkinlainen pohjakosketus.

– On puhuttu pelaajien tasosta. Näin isossa pelissä tarvitaan faneilta kovaa kannatusta ja tukea. Olin yllättänyt siitä, että keskityttiin enemmän mollaamaan yksilöitä kuin kannustamaan joukkkuetta, Paatelainen totesi.

Vaikka puoli Suomea on heittämässä Paatelaista maajoukkueesta ulos, Mixu ei ole asiasta samaa mieltä. Hän totesi Suomi-Unkari päätteeksi, että ura maajoukkueen päävalmentajana jatkuu edelleen. Suurimpana ongelmana huonosti sujuneisiin karsintoihin Paatelainen näkee suomalaisen jalkapalloilun yleisen tason.

– Emme ole mikään huippujalkapallomaa, kuten moni olettaa. Emme todellakaan ole. Meillä on hirveesti tekemistä niin yksilö- kuin joukkuetasollakin, ja kova urakka edessä. Valitettavasti tänä päivänä meidän taso ei riitä.

Tulevan tiistain Palloliiton kokousta odotellaan suurella mielenkiinnolla. Jos Palloliitolla olisi tarjota välittömästi uusi päävalmentaja, nyt olisi hyvä aika nostaa hänet esiin ja antaa hänen tuoda oma pelitapansa Suomen ryhmään ja valmistaa joukkuetta tuleviin karsintoihin.

Veikkaussivut ja Guts mahdollistavat sinulle NHL:n pudotuspeleihin 20 euron ilmaisvedon. Lunasta erinomainen tarjous tästä.

Lue myös:
Video: Jalkapalloilijoiden epäonnistuneimmat parturireissut!
Video: Argentiina menetti kahden maalin johtonsa!
Bussiturma tiukensi turvatoimia Bakussa – myös poliisi tutkii tapausta!