Jääkiekon MM 2015: Pelaako Tshekkien supertähti Leijonia vastaan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

AFP PHOTO/ JONATHAN NACKSTRAND


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas  13.5.2015

Jääkiekon MM-kisat on saatu alkulohkojen osalta pakettiin ja selvillä ovatkin ne kahdeksan joukkuetta, jotka jatkavat matkaansa kohti puolivälierävaihetta. Kisaisäntänä toimiva Tshekki selvitti tiensä Prahan lohkosta jatkoon olemalla porukan kolmas Kanadan ja Ruotsin jälkeen. Lohkosta neljäntenä jatkoon eteni Sveitsi.

Tshekki tulee kohtaamaan huomisessa huippuottelussa Suomen, mutta kisaisänniltä yksi saattaa olla kaukalosta poissa. Kyseessä ei ole kuka tahansa pelaaja, sillä joukkueen supertähti, Jaromir Jagr loukkaantui eilisessä kamppailussa Sveitsiä vastaan. Loukkaantuminen tapahtui ensimmäisessä erässä, mutta vamman laadusta on annettu heikosti tietoa.

Tshekin päävalmentaja Vladimir Ruzicka pysyikin vaitonaisena Jagrin pelikunnosta eikä halunnut kertoa Jagrin mahdollista vammaa.

– Jagr pystyi pelaamaan vain kaksi vaihtoa, kunnes joutui jäämään sivuun. Näemme myöhemmin, miten hänen tilanteensa kehittyy. Tarvitsemme lääkärin lausuntoa. Toivottavasti hän on kunnossa, Ruzicka sanoi.

Jagr on yksi pelaaja muiden joukossa, mutta hänen mahdollinen loukkaantuminen ja ottelusta poisjääminen olisi valtava takaisku kisaisäntien mitalihaaveille. Jagr on ollut yksi ryhmänsä avainpelaajista.

MM-turnauksen puolivälierät pelataan torstaina. Suomen kamppailu Tshekkiä vastaan on tiedossa illan viimeisenä. Päivän muissa otteluissa Ruotsi ja Venäjä iskevät yhteen sekä USA kohtaa Sveitsin. Puolivälierät täydentyvät Kanadan ja Valko-Venäjän välienselvittelyyn.

Lähde: Yle