Pelicans - Blues 3.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/03/2013
Jaa tämä...

Pelicans lähes pakkovoiton edessä Bluesin isäntänä.

Pelicans – Blues, merkki 1, kerroin
Pelicans – Blues ML, merkki 1, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 2,15 | 4,00 | 2,75

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään lähes täysi kierros, Lahdessa yhteen iskevät Pelicans sekä Espoosta vieraaksi saapuva Blues. Sarjataulukossa Pelicans on tällä hetkellä kahdeksantena, kun taas Blues löytyy sijalta kymmenen. Ottelussa on etenkin Pelicansin kohdalla valtavat panokset, sillä lahtelaisten on tänään ehdottomasti voitettava. Pelicans oli lauantaina jo toinen jalka voitossa kiinni HIFK:n isäntänä, mutta lahtelaiset pilasivat voittonsa täysin käsittämättömästi. Pelicans on ajautunut pahaan tappioputkeen, mutta nyt Blues on todennäköisesti suhteellisen sopiva vastustaja sen katkaisemiseksi.

Pelicansin puolustus on alkanut vuotamaan ottelusta toiseen siihen tahtiin, että tänään jäällä tullaan näkemään varmasti erittäin ärsytetty sekä näyttöhaluinen kotijoukkue! Pelicans on kuitenkin neljästä edellisestä kotiottelustaan saalistanut kaksi voittoa, joten surkeasta kotijoukkueesta ei ole kysymys. Pavel Rosa pelasi Jyväskylässä ensimmäisen kerran lahtelaisten kokoonpanossa ja itseasiassa tsekkiläinen on viimeistellyt tähän mennessä maalin jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Pavel Rosa on saanut hyvin vastuuta Pelicansin kokoonpanossa, mutta on selvää, että homman on lähdettävä liikenteeseen oman maalin tilkitsemisestä. Jere Myllyniemi ei ole ollut viime peleissä omalla tasollaan, joten Pelicansin maalivahtitilanne saattaa muuttua tänään vielä siihen suuntaan, että maalilla nähdään esimerkiksi Janne Juvonen.

Bluesilla ei ole mennyt viime aikoina yhtään Pelicansia paremmin, sillä espoolaiset ovat neljästä edellisestä ottelustaan saalistaneet vain yhden voiton. Blues hävisi kotonaan edellisellä kierroksella HPK:lle jatkojen päätteeksi 1-2 maalein. Bluesille tällä hetkellä maalinteko on äärimmäisen vaikeaa, joten sehän sopii Pelicansille enemmän kuin hyvin. Bluesilta ei löydy tällä hetkellä pelaajia, jotka laittaisivat kiekkoa maaliin illasta toiseen. Bluesilta puuttuu etenkin erikoistilanteissa selkeä ylivoimapelote viivasta, sillä tällä hetkellä sellaisesta ei ole espoolaisten ryhmässä tietoakaan. Bluesin tilanne sairaslistan osalta ei ole lainkaan sitä parempi, sillä Arto Laatikainen, Nico Nyberg sekä Valtteri Virkkunen ovat suurella todennäköisyydellä edelleen sivussa vierasjoukkueen kokoonpanosta.

Veikkaussivut | Tuomas