Pelicans - HIFK 27.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/02/2018
Jaa tämä...

Katkaiseeko HIFK tappioputkensa Pelicansin kustannuksella?

Pelicans – HIFK, merkki 2, kerroin 1,91 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,25 | 4,00 | 1,91 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa sijalla yksitoista oleva Lahden Pelicans lähti joulutauolle karmeassa tappioputkessa. Ennen joulutaukoa Pelicans hävisi JYPin vieraana 6-2 maalein. Tänään Pelicans kohtaa jääkiekon Liigan ottelussa vastaan asettuvan HIFK:n. Ottelussa on vain yksi selkeä ennakkosuosikki ja se on HIFK. Helsinkiläisryhmä ajautui ennen joulutaukoa kahden ottelun mittaiseen tappioputkeen, mutta vierasjoukkueen tekemisen taso on siitä huolimatta ollut joulukuussa erittäin laadukasta. Ennen kahden ottelun mittaista tappioputkea HIFK voitti otteluita toistensa perään, joten sinänsä vierasjoukkueen kohdalla ei ole vielä syytä huolestua. Toisaalta joka tapauksessa HIFK:llekin tauko tuli sopivaan kohtaan, joten jälleen varmasti jäällä tullaan näkemään näyttöhaluinen vierasjoukkue.

Pelicans on ollut joulukuussa täysin sekaisin. Pelicansin peli ei oikeastaan millään osa-alueella ole joulukuun aikana toiminut. Kahteen edelliseen otteluun lahtelaisille ollaan tehty kymmenen maalia, joten jossain ollaan kotijoukkueen kohdalla menty pahasti pieleen. Pelicansilla on ollut tässä kuussa loukkaantumisia, mutta niiden taakse ei voida jokaisella kerralla mennä. Jossain määrin välillä on jopa näyttänyt, että Pelicansin pelaajat yksin pelaajat itselleen eivätkä joukkueelleen. Se on varma tapa hävitä ottelu kuin ottelu ja joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Jere Myllyniemi ei ole ollut maalillaan viime aikoina lainkaan omalla tasollaan ja se onkin sitä kautta heijastunut koko joukkueen tekemiseen. Yksi pelaaja ei voi tai oikeastaan ei saa vaikuttaa joukkueeseen paljoa, mutta Radek Smolenakin lähtö on jättänyt lahtelaisten kokoonpanoon valtavan aukon. Kukaan toinen pelaaja ei ole sitä aukkoa Lahdessa pystynyt täyttämään.

Pelicansille tämä ottelu sekä huominen ottelu Lappeenrannassa tulevat näyttämään suuntaa loppukaudelle. Jos näistä otteluista Pelicans ei saa mitään mukaansa, tilanne alkaa olla jossain määrin jopa pelkkä vitsi. Kausihan on vielä täysin kesken ja mitä tahansa voi tapahtua, mutta lähtökohdat ovat Lahdessa sellaiset, että tämä viikonloppu on enemmän kuin tärkeässä roolissa. Kotiedusta huolimatta HIFK nostetaan ehdottomasti vetokupongille mukaan. Molempien joukkueiden loukkaantumiset on vielä syytä tarkistaa, sillä niitä on niin Lahdessa kuin Helsingissäkin riittänyt. Kaiken järjen mukaan HIFK tulee tänään katkaisemaan kahden ottelun mittaisen tappioputken. Pelicansin syöksykierre on oikeastaan muuttunut lumipalloksi, joka vyöryy ja vyöryy alamäkeä eikä kukaan sitä näytä saavan pysäytettyä. Kymmenen tappiota putkeen kertoo siitä, että Lahdessa joku asia on todella pahasti pielessä. HIFK nappaa täydet pisteet Lahdesta.

Veikkaussivut | Tuomas