Pelicans - Kärpät 23.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Kärpät matkustaa Pelicansin vieraaksi Lahteen.

Pelicans – Kärpät, merkki 1, kerroin 3,75 Betsson
Pelicans – Kärpät ML, merkki 1, kerroin 2,75 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 3,75 | 4,25 | 1,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Lahdessa yhteen iskevät Pelicans sekä Oulusta vieraaksi saapuva Kärpät. Sarjataulukossa Pelicans on tällä hetkellä sijalla kymmenen, kun taas Kärpät löytyy ensimmäiseltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on pistettä vaille kolmekymmentä vierasjoukkueen eduksi. Pelicans lähtee tähän otteluun tappio niskassaan, mutta sama koskee myös Kärppiä. Pelicans hävisi edellisellä kierroksella Ilvekselle, Tampereella puolestaan Kärpät joutui tyytymään häviäjän rooliin. Kärpät hallitsi pitkään Liigaa käytännössä miten halusi, mutta viime ajat ovat vierasjoukkueelle olleet vaikeita. Viisi edellistä vierasottelua ovat tuottaneet Kärpille yhtä monta tappiota. Kärppien runkosarjan voitto oli vielä hetki sitten jo lähes kirkossa kuulutettua, mutta oululaiset ovatkin päästäneet Tapparan jo kahden pisteen päähän.

Pelicansin pelaamisesta puuttuu edelleen jollain tapaa tietynlaista suunnitelmallisuutta, mutta faktoja ei kuitenkaan voida lähteä kiertelemään. Ensimmäinen fakta on se, että tuloksellisesti Pelicans on pelannut viime aikoina huikeasti. Toinen fakta on puolestaan se, että Jere Myllyniemi on ollut kotijoukkueen maalilla erinomaisessa pelivireessä. Joulukuussahan Pelicans hävisi käytännössä ottelun kuin ottelun, mutta edellisestä kymmenestä ottelustaan lahtelaiset ovat varsinaisella peliajalla hävinneet kaksi kertaa. Pelicansin ylivoimahan on ollut viime otteluissa todella huonolla tasolla, mutta toisaalta Jere Myllyniemi on kierroksesta toiseen antanut siitä huolimatta kotijoukkueelle mahdollisuuden voitoista taistelemiseen. Ennen Ilvestä vastaan pelattua otteluahan Pelicans voitti kotonaan kolme kamppailua putkeen vaatimattomalla 13-1 maalierolla! Vastustajien taso ei ole ollut viime otteluissa lainkaan pahinta mahdollista luokkaa, mutta kaiken kaikkiaan Liiga on niin tasainen, että sellaista on turhaa tarkemmin lähteä miettimäänkään.

Pelicans menetti ennen Ilvestä vastaan pelattua ottelua Tyler Redenbachin sekä Pavel Rosan sairaslistalle, joten siinä mielessä lisää loukkaantumisia kotijoukkue ei kaipaa. Kyseisen kaksikon pelaamisesta tässä ottelussa ei ole vihjeen tekohetkellä tarkempaa tietoa, joten asia on tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä. Pelicansin mahdollisuuksia on kertoimissa aliarvostettu ja sitä kautta kotijoukkueen avulla onkin mahdollista lähteä tekemään hienoa tiliä. Kärpät pelasi kylläkin Tampereella laadukkaan ottelun, vaikka Tappara voiton nappasikin, mutta oululaisten kohdalla edellisestä vierasvoitosta on tosissaan todella kauan aikaa. Lauri Marjamäki oli näin ollen periaatteessa Tampereen reissuun tyytyväinen, mutta tulokset eivät valehtele. Kärppien kannalta muutenkin matkustelua on viime aikoina tullut reilulla kädellä. Kaikki tälläiset pienet asiat saattavat haitata yllättävän paljon vierasjoukkueen valmistautumista tätäkin ottelua ajatellen. Vihjeen loppuun on syytä todeta, että Pelicans tietää kuinka Kärpät voitetaan, sillä joukkueiden kolmesta edellisestä kohtaamisesta kahdesti voitto on mennyt lahtelaisten eduksi. Tällä kerroinasettelulla Pelicans saadaan periaatteessa väkisinkin pelikelpoiseksi kohteeksi. Pelicansillahan pistetarve on valtavaa luokkaa, sillä tällä hetkellä erot pudotuspeliviivan sekä sen alapuolella ovat todella pieniä.

Veikkaussivut | Tuomas