Pelicans - Tappara 12.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/12/2013
Jaa tämä...

Onko Tappara tyly vieras Lahdessa?

Pelicans – Tappara, merkki 2, kerroin 1,95 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,25 | 3,80 | 1,95 PELAA TÄSTÄ

 

 

Tampereen Tappara matkustaa jääkiekon Liigan ottelussa Lahteen testaamaan Pelicansin päivän vireen. Tänään pelataan Liigaa yhteensä kahdella pelipaikkakunnalla. Lähtökohtaisesti Pelicans ei ole tällä hetkellä sellainen joukkue, jota olisi syytä lähteä vihjaamaan ensimmäisessäkään kohteessa. Syy sille on hyvin helppoa kertoa. Pelicans on hävinnyt kahdeksan ottelua putkeen ja kymmenen edellistä ottelua ovat yhteensä lahtelaisille tuottaneet yhden voiton. Pelicansin pelaaminen oli tiistaina Tampereella pelkkää räpeltämistä – kahden syötön saaminen omalle joukkueelle oli lahtelaisille monessakin tilanteessa liikaa vaadittu. Jere Myllyniemi on parhaimmillaan laadukas maalivahti, mutta entinen SaiPan maalivahti ei ole viime kierroksien aikana ollut lainkaan omalla tasollaan. Toisaalta Jere Myllyniemeä on aivan turhaa lähteä tästä tilanteesta syyttämään, sillä jokainen lahtelainen tietää tarkalleen, että syyt ovat pelillisesti muualla.

Tappara voitti edellisellä kierroksella TPS:n jatkojen päätteeksi 5-6 maalein, vaikka yksikin piste TPS:lle oli tuosta ottelusta varmasti tamperelaisten mielestä liikaa. Tappara on viidestä edellisestä ottelustaan vain yhdessä jäänyt kokonaan pisteittä. Se kertoo paljon Tapparan tilanteesta. TPS:ää vastaan Tapparan puolustus aukesi monessakin tilanteessa aivan liian helposti, mutta toisaalta Jukka Rautakorvella on ollut nyt monia päiviä aikaa korjata tilannetta takaisin kuntoon. Tapparan puolustushan on normaalisti ehdottomasti Liigan parhaimmistoa eikä varsinkaan paperilla katsottuna Pelicansin alakertaa tarvitse lähteä edes tamperelaisten kanssa vertailemaan. TPS:ää vastaan Tappara saalisti voiton, mutta puolustusta on varmasti harjoituksissa yritetty saada takaisin mahdollisimman tiiviiksi.

Pelicansin avauspeli oli Ilvestä vastaan tiistaina suomeksi sanottuna ja vieläpä yllättävän mukavasti sanottuna säälittävällä tasolla. Avauspelaaminen oli täysin pelkkää räpeltämistä. Sellaisella tyylillä Liigassa ei voiteta ensimmäistäkään vastustajaa. Uusi ottelu on aina uusi mahdollisuus, mutta Pelicansin tilannetta ei myöskään helpota se, että kotijoukkueella on suhteellisen suuria loukkaantumisongelmia. Sivussa Pelicansilta tästä ottelusta ovat Tomi Pekkala, Tuomas Santavuori sekä Kimmo Koskenkorva. Pelicans kaipaa nyt kipeästi onnistujia muilta kentiltä, mutta Tapparaa vastaan lahtelaisia taitaa odottaa tappioputken piteneminen yhdeksään otteluun. Liigassa tasoerot eivät ole oikeasti tasoeroja, mutta Tappara on täysin ansaitusti vieraissakin loistava pelivalinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas