Kykyjenetsijä: Pesäpalloilijoiden nouseminen MLB:hen realistista!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 28.6.2015

Legendaarisen baseball-seura New York Yankeesin kykyjenetsijä Troy Williams oli sunnuntaina innostuneena Hyvinkään Pihkalassa, jossa pelattiin Idän ja Lännen välinen pesäpallo-ottelu.

Troy Williams saapui Suomeen seuraamaan Idän ja Lännen välistä pesäpallo-ottelua. Suomen Baseball- ja Softball-liiton puheenjohtajan Tony Jonesin kutsumana pesäpallon tapahtumaan saapunut Williams olikin erittäin vaikuttunut pesäpalloilijoiden kyvyistä.

– Osasin odottaa, että he ovat kovia urheilijoita. Mutta tämä on siitäkin huolimatta uskomatonta!

– Näillä jätkillä on kaikki tärkeimmät ominaisuudet olemassa, jotta he voisivat pelata jopa MLB:ssä. Totta kai se vaatisi opettelua ja kovaa harjoittelua, varsinkin lyömisen osalta, mutta heittämisen, kiinniottamisen ja juoksemisen suhteen heillä on kaikki edellytykset, kokenut baseball-mies arvioi Itä–Länsi-pelaajia.

Williams mittasi miesten Itä–Lännen alkulämmittelyssä huippupesäpalloilijoiden heittonopeuksia tutkan avulla. Kovimman tuloksen saavutti Niko Korhonen, jonka heiton tutkalukema oli 97 mailia tunnissa. Korhonen edustaa seuratasolla Sotkamon Jymyä. Korhosen lisäksi muun muuassa Vimpelin Vedon Henri Puputti heittivät baseball-palloa 94 mailin tuntinopeudella.

Lukemat yllättivät kykyjenetsijän täysin.

– Korhosen heittämä lukema on kovin koskaan Euroopassa heitetty lukema. Nämä lukemat ovat myös Major-liigan syöttäjien keskiarvoja selvästi korkeampia. Kaiken kaikkiaan erittäin vakuuttavaa, Williams sanoi.

Kykyjenetsijän mukaan pesäpalloilija nähdään pian Major-liigassa

Williams ja Jones uskovat, että pesäpallon ja baseballin välisen yhteistyön kehittäminen on kannattavaa. Williams uskoo myös, että pesäpalloilijoita tullaan tulevaisuudessa näkemään miljoonia dollareita tienaavien baseball-tähtien keskuudessa.

– Olisin yllättynyt, jos joku pesäpalloilija ei nousisi 10 vuoden kuluessa Major-liigaan. Jos sellainen pelaaja löytyy, jolla lahjat ja innostus yhdistyvät, se on ehdottomasti realistista, kykyjenetsijä vakuuttaa.

– Pesäpalloilijan nouseminen Major-liigaan olisi myös suuri imagovoitto pesäpallolle, sillä lajin näkyvyys nousisi valtavasti. Baseball on valtava laji paitsi Yhdysvalloissa myös esimerkiksi Japanissa ja Kuubassa, Williams totesi.

Itse pesäpallo-ottelu päättyi Lännen voittoon. Ryhmä on voittanut nyt viisi kertaa putkeen. Myös naisten Itä-Länsi-ottelu on päättynyt viitenä viime vuonna Lännen juhliin.

Sunnuntain kunniaksi loistava kattaus MLB:tä

MLB:ssä pelataan sunnuntain kunniaksi peräti 16 ottelua. Unibet toimii tuttuun tapaan erinomaisena vedonlyöntitoimistona, joka tarjoaa baseballiin erinomaisia kertoimia. Muistathan myös, että Unibet tarjoaa mahdollisuuden seurata MLB:tä livestream -palvelussaan ilmaiseksi. Tämän illan aikana tarjolla on kaksi ottelua. Veikkaussivut tarjoaa vihjeen otteluun St.Louis Cardinals – Chicago Cubs.

Lähde: Iltalehti