Sanu ylösalaisin

Philadelphia Eagles - Atlanta Falcons 13.1.2018, vierasjoukkueesta on tehty suosikki

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

NFL:n NFC -konferenssin ykkösjoukkue Philadelphia kohtaa kotonaan viime kauden Super Bowlin hävinneen Atlanta Falconsin. Philadelphia oli jo vankka suosikki voittamaan konferenssin, mutta mainion pelinrakentajan Carson Wentzin loukkaantuminen otteluviikolla 14 sai koko homman epävarmaksi. Eaglesin kakkosmies pelinrakentajaksi on Nick Foles. Hän on kelvollinen pelimies, mutta ei kuitenkaan MVP-kautta pelanneen Wentsin veroinen. Folesin kanssa Philadelphia lopulta sai runkosarjassa aikaan voittosuhteen 13-3. Eagles pelasi edellisen kerran pudotuspeleissä kaudella 2013, ja silloin joukkue juuri Folesin kanssa putosi New Orleans Saintsille 24-26.

Atlanta Falcons ei ole ollut tällä kaudelle samassa iskussa kuin viime vuonna. Se sai konferenssin viimeisen pudotuspelipaikan. Viime viikonlopun villi kortti -kierroksella Falcons voitti LA Ramsin 26-13. Ehkä Atlanta on vasta nyt nousemassa huippukuntoon?

Atlanta on suosikki

Ottelun kertoimissa on kummallinen tilanne. Philadelphiasta on tehty kaikkien aikojen ensimmäinen ykkössijoitettu joukkue, joka lähtee pudotuspeliin altavastajana. Phillyn voittokertoimet pelissä ovat noin 2.30 tasolla, ja Atlantan kertoimet ovat alle 1.70 -lukemissa. Syy kerroinasetelmiin on juuri Wentzin loukkaantumisessa. Folesin kanssa Eaglesin hyökkäys oli kahdessa viime ottelussaan tahmea. Joukkue kaatoi ensin Oaklandin 19-10 ja sitten perään jäi Dallasia vastaan nollille ja hävisi 0-6. Foles tosin ei juurikaan pelannut Dallasia vastaan. Jonkin verran hän kuitenkin pelasi, eikä peli oikein sujunut. Foles ehti heittää Cowboysia vastaan 11 kertaa, ja näistä vain neljä meni omille. Eteenpäin Folesin heitoilla mentiin vain 39 jaardia ja yksi päättyi syötönkatkoksi. Folesilla oli pelissä ongelmia saada palloa pitkälle. Foles korvattiin ottelussa joukkueen kolmos-QB:llä Nate Sudfeldilla, joka heitti 23 kertaa ja vain kolme kertaa hutiin, jaardeja tuli kuitenkin vain 123. Eagles on jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että Foles on joka tapauksessa joukkueen aloittaja.

Phillylle peliä

Falcons voitti runkosarjassa kymmenen ottelua. Sen syömähampaat pelinrakentaja Matt Ryan ja laituri Julio Jones olivat sivussa viikolla harjoituksista, mutta kumpikin on varmasti pelikunnossa. Ryanilla on poissaolon syynä henkilökohtaiset syyt ja Jonesilla vaivat nilkassa ja kyljessä. Ryan oli Ramsia vastaan oma tuttu itsensä, 218 jaardia ja yksi maali.

Vetomarkkina tuijottaa nyt aivan liikaa Philadelphian pelinrakentajatilanteeseen sekä joukkueen viimeiseen runkosarjan otteluun. Nick Foles on aikaisempina kausina moneen kertaan osoittanut olevansa mainio pelaaja. Hänen tasoeronsa Wentziin ja Falconsin Ryaniin ei ole niin ratkaiseva kuin vetomarkkina antaa ymmärtää. Amerikkalainen jalkapallo on ennen kaikkea joukkuepeli. Jos Foles saa tehtyä sen minkä hänen taytyy, eli hän pystyy toteuttamaan pelisuunnitelmaa, niin Philadelphian pitäisi olla ottelussa suosikki. Ja miksi Foles ei pystyisi, hän on kuitenkin hyvätasoinen NFL-QB.

Unibetin kerroin Philadelphia Eaglesin voitolle on 2.30. Siihen sopii muutaman euron laittaa.

Alla huippukohdat Falconsin viime viikonlopun ottelusta Ramsia vastaan:

 

 

Parhaat talletusbonukset

chelsea
Chelsea - West Ham 8.4.2018, pettymysten kausi Lontoossa

Chelsea jää ulos ensi kauden Mestareiden liigasta ja West Ham painii putoamispeikon kanssa. Ei ole mennyt kuten suunniteltiin.

ritchie_cech
Everton - Newcastle 23.4.2018, ilman sen kummempaa panosta

Evertonin ja Newcastlen kauden viimeiset ottelut menevät pelaillessa, putoamispeikko on karistettu, mutta toisaalta ensi kauden euroturnaukset ovat liian kaukana.

mestarien-liiga-liverpool-roma-veikkaussivut
Tiistai 24.4.2018 Liverpool - Roma, miten käy ensimmäisessä ot...

Liverpool ja Roma taistelevat paikasta Mestarien liigan finaaliin. Kumpi vie ensimmäisen osaottelun nimiinsä?

kärpät-tappara-liiga-veikkaussivut
Tiistai 24.4.2018 - Kärpät ja Tappara 5. finaali, Oulussa kulta...

Kärpät hävisi maanantaina Tapparalle, mutta Oulussa on tänään uusi yritys. Juhliiko Kärpät tänään?

mestarien-liiga-bayern-munchen-real-madrid-veikkaussivut
Keskiviikko 25.4.2018 Bayern München - Real Madrid - kumpi jäte...

Futisjättiläiset Bayern ja Real kohtaavat matkalla Mestarien liigan finaaliin. Johdattaako Cristiano Ronaldo joukkonsa finaaliin?

balls
Inter Turku - HJK 25.4.2018, HJK vasta kakkosena

HJK hävisi viime kierroksella kotonaan Kuopiolle. Inter taas hävisi viimeksi paikallispelin TPS:lle. Klubi on kierrättänyt pelaajia jo nyt hyvin huolellisesti.

tappara-kärpät-liiga-veikkaussivut
Torstai 25.4.2018 Tappara - Kärpät, kuudes finaali. Joko ratkea...

Kärpät on nyt hävinnyt kaksi peräkkäistä ottelua, häviääkö se tämänkin. Seitsemäs ottelu lauantaina?

arsenal
Arsenal - Atletico Madrid 26.4.2018, Wengerin viimeiset viikon Ar...

Arsene Wenger jättää Arsenalin, nyt olisi legendaarisen ranskalaisen mahdollisuus poistua Emiratesilta voittajana, Eurooppa-liigan pokaali kainalossa.

Aikaisemmat otteluennakot