Raannan päätä ei huimaa - kaksi voittoa peräkkäin! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/01/2013
Jaa tämä...

Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Antti Raanta on aloittanut NHL-uransa erittäin mallikkaasti.

Antti Raannan NHL-ura on alkanut huikealla tavalla. Kun suomalaisvahti komennettiin Blackhawks-maalille ensimmäistä kertaa kiekkourallaan, meni homma vielä totutellessa ison maailman vauhtiin. Raanta joutui antautumaan kahdesti, kun Colorado Avalanche tuhosi Hawks-lauman lukemin 5-1.

Mutta kun 24-vuotias Raannalle annettiin vihdoin tilaisuus aloittaa ottelu tolppien välissä NHL-jäällä, on mies ollut voittamaton.

Lauantain NHL-kierroksella Raanta vartioi intiaanien maalia, kun joukkue teki selvää jälkeä Phoenix Coyotesista 5-2-kotivoittonsa myötä. Suomalaisvahti venyi kiekon eteen peräti 32 kertaa.

Ei siis ihme, että Blackhawks-leiri antoi veskaristaan varsin ylistäviä lausuntoja.

– Raanta pelasi loistavan ottelun, ja hän teki joitain sellaisia torjuntoja, joita hänen ei pitäisi joutua tekemään, kommentoi Brandon Bollig NHL.comille.

Samaa virttä lauloi myös Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville. Erityistä kiitosta luotsi antoi maalivahdilleen selvitetystä kahden miehen alivoimatilanteesta.

– Antti on kylmähermoinen, eikä häntä saa häirittyä. Hän odottaa, että kiekko tulee ja tekee oman juttunsa. Hänen reboundien kontrollointi oli myös tehokasta. 5-3-alivoiman tappaminen oli äärimmäisen tärkeää. Jos he olisivat onnistuneet silloin, peli olisi ollut tasan, sanaili päävalmentaja.

Coyotes-voitto oli Raannalle toinen ottelu ”isossa showssa”. Suomalaisveskarin ensimmäisen NHL-startti päättyi 3-2-voittoon Calgary Flamesista.

Katso Blackhawks-Coyotes -ottelun parhaat palat tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut