Ranska - Honduras 15.6.2014 | Ranska oli hyvä harjoitusotteluissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Ribery joutui jäämään kisoista pois, mutta se ei välttämättä haittaa Ranskan menoa

Vihje lyhyesti

– Ranskalla oli vaikeaa karsinnoissa, mutta sen jälkeen peli on alkanut kulkemaan. Karsinnoissa Ranska joutui pudotuspelikierrokselle Ukrainaa vastaan ja hävisi ensimmäisen osa Kiovassa 0-2. Kotona se kuitenkin voitti 3-0. Harjoitusotteluissa Ranska on keväällä voittanut muun muassa Hollannin ja Norjan.

– Honduras tuli komeasti kolmanneksi omassa karsintalohkossaan USA:n ja Costa Rican jälkeen. Se voitti muun muassa Meksikon vieraissa 2-1. Honduras ei ole hyvä joukkue, sen pelaajista moni pelaa Brittein saarten pienemmisä seuroissa, kuten Hullissa, Wiganissa ja Stokessa.

– Hondurasin harjoitusottelut eivät ole menneet järin hyvin. Se pelasi viimeksi Englannin kanssa maalittoman tasapelin, mutta sitä ennen se hävisi Israelille ja Turkille.

– Ranskan joukkueesta tulee mieleen viime kisojen epäonnistuminen – sen pelaajat alkoivat kisojen aikana lakkoilla valmentaja Domenechia vastaan. Seurauksena oli umpisurkea peliesitys. Nykyinen valmentaja Deschamps takuulla haluaa välttää vastaavanlaisen, ja siksi ilmeisesti jätti Samir Nasrin valitsematta.

Vihje: Ranska -1.5 maalia, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Ranskan valmentaja Didier Deschamps jätti Manchester Cityssä loistavan kauden pelanneen Samir Nasrin rannalle kisoista. Tämä herätti ihmetystä. Syy Nasrin hylkäämiseen lienee joukkuehenki. Ranskan edeliset MM-kisat menivät täysin penkin alle pelaajien lakkoiltu valmentajaa vastaan. Tällä kertaa ei ollut varaa ottaa mukaan mahdollisia ongelmapelaajia, joukkuehenki on pitkäkestoisessa turnauksessa ensiarvoisen tärkeää.

Nasri olisi todennäköisesti alustavissa suunnitelmissa jäänyt korkeintaan vaihtomieheksi. Hänen paikallaan olisi pelanut Bayern Munchenin Franck Ribery, mutta hän joutui jäämään kisoista pois selkävamman vuoksi. Nyt joukkueelta puuttuu supertähtitason hyökkäävä keskikenttämies. Se ei välttämättä haittaa ollenkaan. Taitoa joukkueelta löytyy tarpeeksi ja aiemmilta vuosilta on paljon tapauksia jolloin menestystä saavat joukkueet, joiden paras ase on tiivis yhteishenki. Ranskan tason todistavat esimerkiksi Real Madridin kärki Benzema ja Juventuksen keskikenttämies Pogba.

Ranskan karsinta ei mennyt loistavasti. Se jäi Espanjan jälkeen kakkoseksi ryhmässä, jossa myös Suomi pelasi. Kaksiosainen karsinta Ukrainaa vastaan oli Ranskalle tuskainen. Vieraissa Ranska hävisi 0-2, mutta kotikentällään, pelitaktiikka hieman muutettuna se voitti 3-0. Karsintojen jälkeen Ranska on pelannut lupaavasti harjoitusotteluissa. Se voitti maaliskuussa Hollannin 2-0, toukokuussa Norjan komeasti 4-0. Kesäkuun alussa Ranska ja Paraguay pelasivat 1-1, kunnes muutama päivä ennen kisojen alkua Ranska verrytteli Jamaikan kumoon 8-0.

Honduras on kisojen heikoimpia joukkueita. Se pärjäsi tasoonsa nähden oikein hyvin karsintalohkossaan. Honduras oli lohkonsa kolmas USA:n ja Costa Rican jälkeen, se muun muassa voitti Meksikon vieraissa 2-1. Hondurasilla on paljon pelaajia, jotka ovat tuttuja Brittein saarten seurajoukkueista, esimerkiksi Figueroa pelaa Hullissa, Palacios Stokessa ja Izaguirre Celticissä.

Hondurasin joukkue on fyysisesti ilmeisen vahva. Tämä tuli selväksi heidän pelatessaan maalittoman tasapelin harjoitusottelussa Englannin kanssa. Se myös on takuulla tottuneempi Brasilian ilmastoon kuin sveitsiläiset. Honduras voitti Venezuelan harjoitusottelussa viime maaliskuussa, mutta sen lisäksi voittoja ei ole tullut. Israel ja Turkkiki pöllyttivät Hondurasia toukokuussa.

 

Perustelut vihjeelle

Ranska on selvä suosikki otteluun. Sen viimeaikaiset harjoitusottelut lupaavat hyvää, maalejakin se on tehnyt mukavasti. Ranskan voitosta saa vain noin 1.30 -kertoimen, joka on kuitenkin aivan liian vähän. 1,5 -maalin tasoituksella Ranskan voitosta saa jo lähemmäs kahden kertoimia. Sen voi kupongille laittaa, Ranska voittaa ottelun kahdella tai useammalla maalilla useammin kuin joka toisella kerralla.

Vihje: Ranska -1.5 maalia, kerroin 1,90 Bet365

Veikkaussivut | Anssi