Kokenut mestarivalmentaja Pikkuleijonien päävalmentajaksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 10/01/2015
Jaa tämä...

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue saa tutun päävalmentajan.

Kokenut Jukka Rautakorpi on nimetty alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen tulevaksi päävalmentajaksi. Toistaiseksi Rautakorpi toimii Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön palloilulajien vastuuvalmentajana.

– Rautakorven yksivuotinen sopimus kattaa Kanadassa vuoden päästä pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola toteaa tiedotteessa.

Helsingissä pelattavissa nuorten MM-kisoissa Suomen valmentaja on Jukka Jalonen. Hänen sopimus päättyy kisojen jälkeen. Jalonen toimii ensi kaudella Jokerien KHL-joukkueen päävalmentajana.

Rautakorvelle tuttu pesti

Rautakorvelle pesti on tuttu. Hän on valmentanut Pikkuleijonia kahdesti aiemmin, vuosina 1998–99 ja 2010–2011.

Valmentajaurallaan Rautakorpi on voittanut SM-liigassa Suomen mestaruuden Tapparan kanssa kaudella 2002–2003. Rautakorven palkintokaapista löytyy lisäksi viisi SM-hopeamitalia. Hän on toiminut valmentajana myös KHL:ssä ja Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Rautakorpi jatkaa työtään olympiakomiteassa sopimuksella, joka päättyy vuonna 2017.

– Vuotuiset vuorokausimäärät nuorten maajoukkueen kanssa ovat suurin piirtein samaa luokkaa kuin mitä Rautakorpi nyt käyttää A-maajoukkueen apuvalmentajana. Painotus on vain enemmän syyskaudella, kommentoi Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Rautakorpi ottaa Pikkuleijonat komentoonsa ensi kesänä. Keväällä pelattavien harjoitusturnausten valmennusjohto nimetään myöhemmin.

– Meillä on siihen tietyt suunnitelmat, Nurminen kommentoi.

– Tämä tuli aika nopeasti vastaan, kun Jukka Jalonen ilmoitti siirtyvänsä Jokerien päävalmentajaksi. Rautakorpi oli selvä ja hyvä valinta. Olemme alustavasti puhuneet, että hän voisi jatkaa myös Kanadassa pelattavien kisojen jälkeen tehtävässä, hän kertoi.

SM-liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kattaus. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Turussa TPS:n ja SaiPan välillä. Vierasjoukkueen alkukausi on ollut todella hyvä, mutta eilen keltamustat kokivat Raumalla selvänumeroisen tappion.

SM-liigan illan muissa otteluissa Ilves matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi ja Helsingissä yhteen iskevät HIFK ja Ässät.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa SM-liigaan kertoimet myös livevedon puolella.

Lähde: Jääkiekkoliitto

Lue myös:
Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015!
Mikko Rantanen on pääsemässä heti NHL-jäille!